BVB Indicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de 76 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 aprilie 2020

Indicii, în creştere, pe fondul unui rulaj de 76 milioane lei

Prime Transaction: "BRD şi TLV au asigurat 38% din lichiditate"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o şedinţă de creştere în sesiunea de ieri, doar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), având un salt mai mic de 2%.

BET, cel mai important coş de acţiuni ale pieţei noastre de capital, a urcat cu 2,14%, în timp ce indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 2,11%.

Rulajul s-a ridicat la 76,29 milioane de lei, peste media zilnică a acestui an, de circa 56,71 milioane de lei, fără un aport semnificativ din partea tranzacţiilor de tip "deal".

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Evoluţii pozitive pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între 1,32% pentru BET-FI şi 2,22% în cazul indicelui BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 15,7 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţele anterioare şi peste media anului curent. Lichiditatea a fost asigurată, în proporţie de 38%, de cele două bănci incluse în indicele BET: BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Banca Transilvania (TLV). Toţi emitenţii din BET au înregistrat creşteri în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), din care remarcăm evoluţia societăţilor: Digi Communications (DIGI) 3,44%, Electrica (EL) 3,13% şi MedLife (M) 3.13%."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile (BRD, ce au cumulat un rulaj de 15,63 milioane de lei, titlurile BRD apreciindu-se cu 1,4%, până la 11,6 lei.

Acţiunile TLV au încheiat ziua bursieră la preţul de 2,01 lei, cu 2,66% peste referinţa cel din şedinţa anterioară, pe fondul unui rulaj de 13,22 milioane de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,165 lei, în apreciere cu 1,75%, în condiţiile unor schimburi de 9,19 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj 9,06 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de gaze naturale fiind de 28,5 lei, cu 2,89% peste preţul aferent şedinţei anterioare.

Prin piaţa "deal", a fost realizată o tranzacţie cu acţiunile Prebet (PREB) în valoare de 0,09 milioane de lei, schimbul fiind realizat la un preţ unitar de 0,65 lei, cu 11,2% sub referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la bursa noastră, a urcat cu 2%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 2,11%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb