BVB introduce soluţii pentru a-i stimula pe investitori să tranzacţioneze

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 6 iulie 2015

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) introduce, începând de astăzi, un nou program pentru Market Makeri, menit să stimuleze activitatea de tranzacţionare, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, una dintre cele mai importante componente ale acestui program le vizează stimularea clienţilor Market Maker-ilor pentru realizarea mai multor tranzacţii intraday cu acţiunile pentru care brokerul lor este Market Maker.

Ca parte a noului program şi ca un stimulent pentru contribuţia la stimularea lichidităţii, Market Maker-ii pot primi stimulente pentru tranzacţiile efectuate pe contul lor, dacă îndeplinesc anumite obligaţii privind ordinele de cumpărare şi vânzare pe care le plasează.

Noul program aduce, de asemenea, o nouă abordare a Market Maker-ilor, astfel că un broker poate opta fie pentru a fi Market Maker Clasic, sau Super Market Maker pentru o anumită acţiune. Super Market Maker-ul va plasa ordine de tranzacţionare (cumpărare/vânzare) pentru un volum mai mare de acţiuni şi pentru o perioadă mai mare de timp decât cele plasate de Market Maker-ul Clasic şi va plăti comisioane de tranzacţionare la jumătate faţă de cel aplicat Market Maker-ului Clasic.

Acţiunile din indicele BET-XT, precum şi acţiunile Erste Bank (EBS) şi Ropharma (RPH) sunt cele pentru care un broker poate fi Market Maker, dar, la cerere, BVB poate include pe listă şi alte acţiuni din componenţa indicelui BETPlus. BVB va evalua programul după 6 luni, în vederea ajustării/ extinderii corespunzătoare.

Astfel, prin intermediul acestei noutăţi introduse de BVB, investitorii vor găsi mai uşor o contraparte dacă vor să cumpere sau să vândă acţiuni pentru care există un Market Maker.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Habar nu aveti... Asta este numai inceputul. De maine incepe programul Extra Super Market Maker-ul care va plasa ordine si va tine cotatii minim un an si nu va mai plati niciun comision. Actiunile pentru care se vor putea inregistra ESMM sunt cele ale companiilor inchise, nelistate pe nicio piata. Deja s-au inregistrat cateva mii de cereri iar valul continua cu firme straine din Rusia si Grecia, dar si din orientul Mijlociu. Este o nebunie curata. ESMM pot raporta tranzactii chiar daca nu se fac pentru ca oricum nu conteaza si oricum nu platesc comision. Practic vor creste rulajele exponential la BVB fara sa se mai faca tranzactii. Este o idee geniala a Dir. Gen. al BVB cu sustenere mare din partea CA al BVB.Si asta nu-i nimic dar luna viitoare va fi lansat MEGA EXTRA SUPER MARKET MAKER-ul care inca nu se stie ce ar trebui sa faca dar suna foarta frumos. Acestia vor primi si diplome pentru a le putea folosi, dupa nevoi...

    1. Da, asa am auzit si eu... Ba, mai mult, am auzit ca CA al BVB impreuna cu Ludwik S. lucreaza de ceva timp pentru a lansa o noua compania in grupul BVB si anume DEPOZITARUL ULTRACENTRAL dupa succesul inregistrat de Depozitarul Central in activitatea grupului de la care BVB suge toti banii si raporteaza "performante". Pentru acesta, CA al BVB a propus prime pentru conducere de cica 40 ori mai mari decat cele de anul trecut deoarece, spun ei, asa sunt si preturile ultracentrale. Inca nu au gasit obiectul de activitate al Depozitarului Ultracentral dar sunt in consultari cu Dl. Cionga pentru al angaja ca CEO si pentru a-l pune pe picioare. Gurile rele spun ca deja s-a batut palma inclusiv pentru etapa urmatoare de a infiinta si o adevarata BURSA de VALOARE, nu ca asta existenta...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb