BVB Lichiditate în scădere

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 martie 2011

Lichiditate în scădere

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti a fost de 33 milioane lei, vineri, cu 27% mai redusă decât joi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate, a scăzut cu numai 0,08%, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au dus indicele BET-FI cu 0,27% sub nivelul de la finalul sesiunii anterioare.

La preţuri apropiate de ultimele cotaţii de joi au fost tranzacţionate şi acţiunile companiilor din sectorul energetic, astfel că indicele BET-NG a scăzut cu 0,34%.

Indicele extins al bursei, BET-XT, care urmăreşte evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, a încheiat ziua în stagnare.

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au continuat să fie cele mai lichide, deşi rulajul a fost vizibil mai redus decât în şedinţele precedente. Operaţiunile cu acţiunile Fondului au însumat 7,2 milioane lei, valoarea reprezentând doar 22% din lichiditatea pieţei. Ultima tranzacţie cu aceste titluri a fost realizată la 0,6135 lei, preţ în scădere cu 0,41%.

Topul rulajelor a fost completat de acţiunile SIF5 Oltenia şi SIF2 Moldova, cu operaţiuni de 4,2 milioane lei şi, respectiv, de 3,4 milioane lei. Cotaţia titlurilor SIF Oltenia a scăzut cu 0,34%, la 1,482 lei, iar acţiunile SIF Moldova au înregistrat un recul de 1% şi au ajuns la 1,375 lei.

Totodată, au fost realizate şi trans-feruri cu produse structurate, obligaţiuni, contracte futures şi unităţi de fond în valoare cumulată de 732.000 de lei (174.000 de euro). Astfel, rulajul total al BVB, de 33,7 milioane lei (8 milioane euro), a fost cu 28% sub valoarea cumulată a operaţiunilor de joi, de 46,5 milioane lei (11 milioane euro).

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb