BVB Lichiditatea a rămas îngheţată

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iulie 2010

Lichiditatea a rămas îngheţată

Lichiditatea realizată ieri, la Bursa de Valori Bucureşti, a continuat să rămână la cote de avarie, trans­ferându-se titluri de numai 14,5 milioane de lei. Cu toate acestea, comparativ cu marţi, rulajul s-a dublat, fiind susţinut, în principal, de tranzacţiile cu acţiuni.

Indicii bursieri au consemnat creşteri uşoare, pe fondul optimismului prezent pe toate pieţele de capital europene.

Cea mai mare apreciere, de 1,39%, până la 4.844 de puncte, a fost înregistrată de indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate la BVB.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 3,7 milioane de acţiuni, în valoare de 4,7 milioane lei. Cotaţia de referinţă a staţionat la 1,25 lei/titlu.

Titlurile producătorului de medicamente "Biofarm" Bucureşti (simbol BIO) s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 2,50 milioane de lei. Preţurile de schimb au variat între 0,179 lei/acţiune şi 0,183 lei/acţiune, cotaţia de referinţă urcând cu 2,25% faţă de marţi.

Indicele BET-FI, care arată evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare, a marcat o creştere de 0,13%, până la 20.650 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,78%, până la 2.840 de puncte.

BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni, s-a apreciat la 441,50 de puncte, cu 0,97% mai mult comparativ cu şedinţa de marţi. În acelaşi timp, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece companii energetice listate la Bursă, a crescut cu 0,58%, ajungând la 695 de puncte.

În sectorul bancar, preţul acţiunilor BRD SocGen (simbol BRD) s-a menţinut la nivelul de referinţă, de 10,80 lei, în urma unor tranzacţii de 0,93 milioane lei, în vreme ce titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au câştigat 5,15%, până la 1,43 lei, pe suportul unui rulaj de numai 0,68 milioane de lei.

Tot ieri, acţiunile "Transgaz" Mediaş (simbol TGN) au staţionat la preţul de 220 lei/unitate, pe fondul unor tranzacţii de 0,42 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb