BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Evoluţia pozitivă se datorează creşterii preţului petrolului"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2016

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 29,07 milioane de lei (6,41 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "La BVB, lichiditatea a fost mai bună decât ieri (luni, n.r.), pe fondul creşterii indicilor bursieri de la începutul şedinţei. Această evoluţie pozitivă se datorează aprecierii indicilor de pe bursele externe, ca urmare a creşterii preţului petrolului".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,38 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 0,21%, la 23,8 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au coborât cu 0,7%, la 0,714 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 3,58 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,62 lei/unitate, în apreciere cu 1,04%.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie de 6,61 milioane lei, realizată cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), la un preţ de 2,27 lei/acţiune, în stagnare. Cele 2,91 milioane de acţiuni tranzacţionate reprezintă 0,096% din societate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,18%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,14%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut tot cu 0,09%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,14%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si ce daca?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb