BVB Numai indicele sectorului energetic, în creştere

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 mai 2011

Numai indicele sectorului energetic, în creştere

Tranzacţiile efectuate ieri la Bursa de Valori Bucureşti au totalizat 24,2 milioane lei (8,32 milioane euro), de aproape trei ori mai puţin decât în şedinţa de joia trecută, când s-a înregistrat cea mai mare valoare a săptămânii. Schimburile cu acţiuni au reprezentat circa 94% din piaţă.

Singurul indice care a crescut în şedinţa de ieri, a fost indicele BET - NG, al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, cu 0,99% la 800 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a înregistrat, ieri o scădere de 0,57%, ajungând la 5.686 puncte.

Indicele BET - C, indicele care reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate pe piaţa reglemetată BVB (Categoria I şi II, cu excepţia SIF-urilor), a scăzut cu 0,38% ajungând la 3.385 puncte.

Indicele BET - FI, care indică evoluţia titlurilor financiare, a scăzut cu 1,90% la 22.902 puncte.

Primul loc în topul lichidităţii a fost ocupat de titlurile "Fondul Proprietatea" (simbol FP), cu 280 tranzacţii pe piaţa Regular, în valoare de 7,28 milioane lei, cu preţuri cuprinse între 0,528 lei şi 0,534 lei/ acţiune.

Tranzacţiile efectuate cu titluri "Banca Transilvania" (simbol TLV ) au însumat 6,73 milioane lei, cotaţia ajungând la 1,4900 lei/unitate.

Locul al treilea în topul celor mai lichide acţiuni în şedinţa de ieri a fost ocupat de "SIF Transilvania" (simbol SIF3), cu un rulaj de 1,59 milioane lei. Titlurile au încheiat şedinţa la 0,5500 lei / acţiune, cu 1,7 % sub preţul din ziua precedentă.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest", este de părere că revenirea în topul lichidităţii a titlurilor SIF3 se bazează pe faptul că celelalte SIF-uri nu au avut o evoluţie extraordinară.

Cea mai mare apreciere din şedinţa de ieri a fost de 15%, fiind înregistrată de acţiunile "VES" Sighişoara (simbol VESY), care au ajuns la 0,0690 lei/titlu.

Cea mai mare scădere din şedinţa de ieri a fost de -14,62%, fiind înregistrată de acţiunile "COMCM Constanţa" (simbol CMCM), care au încheiat sesiunea la 0,2254 lei / titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb