BVB Ovidiu Dumitrescu, "Tradeville": "Creşterea indicilor - pe fondul unei evoluţii mixte a burselor vestice "

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2017

Piaţa a avut o evoluţie pozitivă ieri, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind şedinţa de tranzacţionare în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de 48,97 milioane de lei (10,7 milioane euro), inferior celui din şedinţa anterioară, de 62 milioane lei .

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct "Tradeville", ne-a declarat: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în creştere, pe fondul unei evoluţii mixte a burselor vestice, în aşteptarea deciziei şi mai ales a conferinţei de presă a băncii centrale SUA din această seară (n.r. ieri seară). Indicele BET a câştigat 0,37% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,22% (ROTX) şi +0,6% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de peste 10,5 milioane euro, uşor sub media de 11,37 milioane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Rompetrol Rafinare Contanţa (RRC) cu +3,02% pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat aproape de media ultimului semestru, în timp ce din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut cea mai bună evoluţie (+3,34%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroargeş S.A. (ELGS) cu -1,86%, volumul tranzacţionat fiind al treilea cel mai mare al ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Nuclearelectrica (SNN, -1,74%) pe fondul celui mai mic volum din ultimele şase luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,64 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,35%, la preţul de 0,866 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 0,36%, la 2,79 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,33 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 5,65 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 32,7 lei/unitate, în depreciere cu 0,15%.

Titlurile "Digi Communications" au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la un preţ de 40 de lei/unitate, pe fondul unui volum de 2,28 milioane lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 4,96 milioane lei, a fost realizată cu titluri "OMV Petrom" (SNP), la preţul unitar de 0,331 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,15%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electrocontact" (ECT): +7,41%

2. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): +3,34%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,02%

4. "Sinteza" (STZ): +2,92%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +2,22%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Artego" (ARTE): -5,63%

2. "IAR" (IARV): -3,14%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,10%

4. "Comelf" (CMF): -3,00%

5. "Zentiva" (SCD): -2,87%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avand in vedere problemele penale ale RCS si ale sefilor acesteia, precum si faptul ca s-a terminat perioada de stabilizare anuntata de Raiffeisenbank in data de 16/05/2017, ma astept ca pe termen scurt/mediu actiunile sa testeze noi minime.

    Pentru cei care nu s-au documentat, ultima zi de stabilizare a actiunilor a fost data de ieri 14/06/2017 iar Raiffeisen cred ca a epuizat volumul de cca 2,2 milioane actiuni (raporteaza cu intarziere stabilizarea si din aceasta cauza nu se cunoaste volumul exact achizitionat de pe piata).

    La aceasta ora (14.10) actiunile DIGI se tranzactioneaza la pretul de 38,50 (-3,5%) pe un volum de 67505 actiuni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb