BVB Preţul acţiunilor "Impact" a crescut cînd piaţa a înregistrat corecţii

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 septembrie 2005

Principalii emitenţi listaţi la cota Bursei au înregistrat scăderi ale cotaţiilor, fapt ilustrat şi de deprecierile indicilor bursieri. Cea mai mică scădere de 0,81% a avut-o în cadrul sesiunii bursiere de ieri indicele BET - FI, care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF. Valoarea totală tranzacţionată a fost mai redusă decît cea din ziua precedentă, respectiv de aproximativ 33 milioane de RON.

Cel mai tranzacţionat emitent de la prima categorie a fost "Petrom" Bucureşti, cu un rulaj de 5,7 milioane de RON, reprezentînd jumătate din totalul acestei categorii. Cu acţiunile SNP a fost perfectată şi o tranzacţie specială (deal), cu un milion de acţiuni, la preţul de 0,4600 RON/titlu. Valoarea transferului a fost de 460.000 RON. Cu o corecţie uşoară faţă de nivelul menţionat anterior, preţul de la finele şedinţei bursiere a fost de 0,4590 RON/acţiune, în scădere cu 2,6% faţă de cel anterior.

Brokerii consideră că o dată cu atingerea acestui nivel, cotaţia titlurilor SNP este aceeaşi cu cea de la începutul acestei luni.

Acţiunea cu cea mai mare stabilitate ieri a fost "Banca Transilvania". După ce în prima jumătate a zilei cotaţia a scăzut pînă la preţul minim al zilei de 1,0100 RON/acţiune, spre final, pe fondul unei susţineri la cumpărare cursul a închis ziua la nivelul de 1,0400 RON/titlu. Acesta a fost acelaşi cu cel din şedinţa bursieră anterioară. Au fost realizate tranzacţii în sumă de aproximativ 3,4 milioane de RON, la 3,3 milioane de acţiuni transferate.

O lichiditate redusă au avut ieri şi acţiunile BRD. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de aproximativ un milion de RON şi doar 71.000 acţiuni transferate.

Toate cele cinci societăţi de investiţii financiare au înregistrat scăderi de preţ. Brokerii susţin însă că la sfîrşitul zilei de tranzacţionare, cumpărătorii şi-au făcut apariţia, fapt care a diminuat pierderile.

Cel mai tranzacţionat titlu SIF a fost ieri SIF "Oltenia", cu un rulaj de peste şase milioane de RON. Cotaţia la finele zilei a fost de 1,86 RON/acţiune, în scădere cu 1,1% faţă de cea anterioară.

La aceeaşi categorie, următorul titlu în atenţia investitorilor a fost SIF2 "Moldova" Bacău. Brokerii sînt de părere că scăderile din ultimele două şedinţe de la Bursă sînt normale, investitorii manifestînd dorinţa să-şi marcheze profiturile.

Acest lucru s-a întîmplat şi în cazul acţiunilor SIF2. Rulajul total efectuat cu acţiunile societătii de investiţii financiare băcăuane s-a cifrat la 4,4 milioane de RON, iar preţul de la închiderea zilei a fost de 1,58RON/acţiune, în scădere cu 0,6% faţă de cel anterior.

"Impact" Bucureşti

Acţiunile "Impact" au avut o evoluţie contrară pieţei: în timp ce titlurile lichide au înregistrat scăderi de preţ, acţiunile "Impact" creşteau. Preţul la finalul sesiunii bursiere a fost de 0,4640 RON/acţiune, în creştere cu 5,5% faţă de nivelul anterior. Rulajul realizat cu acţiunile companiei de construcţii a însumat peste 784.000 RON, la circa 1,7 milioane de titluri transferate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb