BVB/ PRIME TRANSACTION: "A treia zi consecutivă de creştere pe BVB"

E.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 iulie 2015

"A treia zi consecutivă de creştere pe BVB"

Bursa a înregistrat ieri a treia zi consecutivă de creştere, de data aceasta indicele BET apreciindu-se mai mult decât în celelalte două şedinte de tranzacţionare (+0,66%) şi ajungând foarte aproape de maximul post-criză înregistrat recent, arată un raport zilnic al Prime Transaction.

Potrivit acestuia, acţiunile din sectorul bancar au fost cele care au urcat piaţa, cu creşteri de 1,32% în cazul BRD Groupe Societe Generale (BRD) şi de 1,06% în cazul Băncii Transilvania (TLV). Cele mai tranzacţionate titluri de pe BVB au fost, ieri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), valoarea schimburilor ridicându-se la 11,25 milioane lei, şi ale BRD Groupe Societe Generale (BRD), acestea totalizând 5,08 milioane lei.

Şi acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 9,73 milioane lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,55%, la finalul şedinţei, la 0,82 lei pe titlu.

Transgaz (TGN) a avut la, rândul său, o evoluţie bună, potrivit raportului Prime Transaction, cu un plus de 0,92%. SIF-urile au avut o creştere medie mai slabă decât restul pieţei, de +0,36% pentru indicele BET-FI.

Lichiditatea a crescut din nou până la aproape 10 milioane de euro (circa 44 milioane de lei). Schimburile cu acţiuni au însumat 42,12 milioane lei (9,5 milioane de euro), iar cele cu obligaţiuni au valorat 208 mii lei (47 mii euro). Pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de peste 1,44 milioane lei (328 mii euro).

De asemenea, au fost realizate şi două tranzacţii pe segmentul "deal", cu acţiuni Transelectrica (TEL), ele însumând 1,096 milioane lei. Cotaţia TEL s-a majorat cu 0,04%, la 27,39 lei.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,66%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,62%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,36%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,60%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,27%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb