BVB / PRIME TRANSACTION: "Indicii au crescut, însă variaţiile au fost foarte mici"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 octombrie 2015

"Indicii au crescut, însă variaţiile au fost foarte mici"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 52,53 milioane de lei (11,9 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction arată: "Indicii pieţei locale de acţiuni au crescut astăzi (ieri, n.r.), însă variaţiile au fost foarte mici. Cea mai mare creştere a fost cea a BET-NG, de 0,27%, susţinută de creşterea cotaţiei acţiunilor Romgaz (SNG), de 1,81%. La polul opus, acţiunile OMV Petrom (SNP) au înregistrat o scădere de 1,2%.(...) Singurul indice care a închis şedinţa pe minus este BET-FI, cu cinci dintre cei şase emitenţi din componenta sa în scădere. Lichiditatea pieţei de acţiuni a rămas la un nivel redus, 4,4 milioane de euro, la aceasta adăugându-se tranzacţii de 7,3 milioane de euro cu obligaţiuni ale Primăriei Municipiului Bucureşti".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,6 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat la 31 lei/unitate.

Titlurile "OMV Petrom" (SNP) s-au depreciat la 0,33 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,32 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,405 lei/unitate, în creştere cu 0,84%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut depreciat cu 0,13%, ultimul preţ fiind de 0,788 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,12%, la fel ca şi BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,28%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,1%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,03%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb