BVB Prime Transaction: "Piaţa a încheiat săptămâna cu o şedinţă anostă, cu tranzacţii mici şi puţine"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 aprilie 2016

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât joi, de 10,88 milioane de lei (2,43 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Piaţa a încheiat săptămâna cu o şedinţă anostă, în care tranzacţiile au fost mici şi puţine, iar indicii au avut variaţii nesemnificative. Cel mai volatil a fost BET-BK, cu o creştere de doar 0,19%, susţinut de creşterea de 1,38% înregistrată de titlurile Erste Bank (EBS). Cea mai bună evoluţie a zilei (de vineri, n.r.) nu a venit însă de la acţiunile Erste, ci de la cele ale Transgaz (TGN), în creştere cu 2,16% după ce ordinea de zi a AGA de la sfârşitul lunii a fost modificată cu o propunere de dividend mai mare decât cea iniţială. Printre pierzătorii şedinţei s-au numărat Nuclearelectrica (SNN), cu -1,51% şi SIF Oltenia (SIF5), cu -1,02%".

În ceea ce priveşte lichiditatea de pe bursă, raportul citat punctează: "Tranzacţiile cu acţiuni au totalizat doar 2,06 milioane de euro, la care s-au adăugat ceva mai mult de 360.000 de euro din tranzacţii cu certificate".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,17 milioane de lei. Cotaţia EL a coborât cu 1,78%, preţul de închidere fiind de 12,14 lei/unitate.

Titlurile TGN au avut un rulaj de 1,42 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 284 lei/unitate.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 0,9 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,765 lei/unitate, în urcare cu 0,26%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 0,78 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,36%, ultimul preţ fiind de 2,755 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 0,23 milioane lei, realizată cu titluri "SIF Oltenia" (SIF5), la preţul de 1,55 lei/unitate, în scădere cu 1,15%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,12%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,14%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,08%, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,07%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb