BVB propune revenirea la impozitarea anuală a câştigurilor

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 februarie 2011

BVB a transmis guvernului şi comisiilor de specialitate din Parlament un document prin care propune impozitarea anuală a câştigurilor pe piaţa de capital, faţă de cadenţa trimestrială din prezent, potrivit directorului general al Bursei, Valentin Ionescu.

"Am făcut un document către guvern şi comisiile din Parlament, prin care le arătăm că dacă laşi să crească volumele de tranzacţionare şi le impozitezi mai târziu, veniturile la buget vor fi mai mari decât acum", a declarat Ionescu, citat de Mediafax.

Începând de la jumătatea anului trecut, câştigul pe piaţa de capital trebuie plătit trimestrial. Până atunci sumele erau achitate anual. Impozitul este de 16%, indiferent de perioada de deţinere a titlurilor din portofoliu. Anterior, impozitul era de 16% pentru titlurile deţinute pe o perioadă mai mică de un an şi de 1% pentru deţinerile de peste un an.

Introducerea noii modalităţi de calcul a impozitului a fost urmată de o scădere a rulajelor de la BVB.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. apoi asa ne trebuie, sa schimbam schimbarile anual...mai vine dracu la bursa

    1. Probabil Valentin Ionescu a numarat cu degetele in buzunar, ce mari diferente favorabile ar fi pentru MF. Si cum in buzunar, abacul are doar doua bile...nici totalul nu poate avea mai mult de doua cifre...Ca doar nu o fi avand Doamne Fereste patru bile !?!?!?!?

      Daca are patru moare MF de invidie,,, 

      se dau importante doar la TV, in rest niste fudule proaste, care se vand pe doua inghetate. Nu au clasa, nici caracter, se pitesc sau tradeaza la prima ocazie. Solidaritatea breslei e inexistenta. Dc nu au protestat brokerii ptr desfintarea pietei gri cu actiuni FP ce a sufocat incet dar sigur BVB, luandu-i si ultimele resturi de lichiditati dirijate toate de investitori catre tranzactiile de la Depozitarul central? Au preferat promiscuitatea acelor tranzactii facute ca-n evul mediu, in loc sa se opuna vehement, sa cera socoteala politicienilor care le-au aprobat dar si CNVM. N-am auzit atunci proteste nici din partea oficialilor BVB, nici din partea brokerilor, adresate guvernantilor sau parlamentului.

    E bine ca se implica si bursa in sustinerea investitorilor.

    1. Mai bine ar pune niste pari din loc in loc. Sa se sprijine si investitorii pe ceva...

    acum se pune punctul pe i , exista o opinie la bvb, totusi!

    1. Opinia nr. 3 ma umple de admiratie...Daca nu a scris-o Dl. Isac atunci trebuie ca e din gindirea de aur a Dlui Ulea. E mult prea pro...fund..a!

      Opinia nr. 3 ma umple de admiratie...Daca nu a scris-o Dl. Isac atunci trebuie ca e din gindirea de aur a Dlui Ulea. E mult prea pro...fund..a!

    Semidoctul Valentin Ionescu, are impresia ca daca scrie el o scrisoare, toata lumea pica pe spate. Singura farmechita (pardon, fermecata)si cazuta pe spate e consiliera lui. Si eventual se loveste de o Tzeapa! Daca daca se Uleiaza ii trec vinataiile....consilierei. Ca el mai mult de a fi increzut....ce sa faca?

    Eventual un concediu in padure la Focsani, l-ar face sa gandeasca mai bine. Iepureste. Ah...am uitat... altceva se face iepureste... 

    1. Multumim partidului pentru aprecieri, si lui DP ca va consiliaza bine!

    In curand se implinesc 6 luni de la preluarea mandatului si vom avea ocazia sa ne dam cu pararea asupra a cea ce a facut brokerul la bvb. venise cu multe proiecte si nu vad nici unul. ,multi emitenti vizie facute chiar de el, chiar a fost la bgs, dar se pare ca aia si-au dat seama cu cine au de-a face si gata l-au pus pe fuga la greu. asteptam 29 aprilie si poate il vom pune si noi pe fuga, nu de alta dar alfel nu il vom opri din admiratia proprie.

    1. Brokerul este intruchiparea proverbului" prostul daca nu e fudul parca nu e prost destul"; este o marioneta a lui farmachidon si a babei (o cunoaste toata piata de capital ca cea mai mare spagareasa, si "suge" bursa chiar si acum cand chipurile e la pensie datorita bolii- tratata de vienezi pe banii lor (de ce????? poate ne raspunde farmachidon la aceasta intrebare)este foarte slab pregatit profesional, foarte obraznic chiar si cu persoane influeente ale pietei de capital, deci un looser. Pana cand? Sper ca dp si siminel sa-i faca vant curand!

      In lipsa solidaritatii breslei, V.I. aka The MODEL,face si el ce poate. Eu l-as trimite la toate receptiile straine, sa mai atraga si niste investitoare , la brat cu maestrul printul Paul....

    in nici un caz DP nu ar fi acceptat sa bage banii intr-un institut fie si de guvernanta falimentat. bvb a tot capitalizat acest institut si apoi baga din nou bani cu aceiasi conducere si cu aceiasi lectori? asta-i brokerul de la bvb si capul lui sec.legat de consiliera hai sa o lasam in pace. ce-i putem face doar este moldoveanca! ce ne facem insa cu celelalte?

    ha!ha! asta face de ras comunitatea broker.pe mess rad bvb-isti de el intruna . nici nu pot munci.ce realizari are asta pe piata locala, il cunoaste vreun investitor?Propun sa-l numit " papagalul de la Bursa" pentru ca repeta ce ii spun celebrul cuplu TEAPA......farma in final...o meriti tu draga!

    1. mananci seminte pe margine si mori ca acum nu mai faci combinatii, ca altceva nu stii!

    Mie personal nu-mi pasa de ce face sau nu face directorul BVB. In schimb mi-ar placea foarte mult sa se revina la plata anuala a impozitului.

    Eu spun ca initiativa este buna si sper sa insiste pt a fi si pusa in practica.

    In rest ce sa spun ...aceeasi plictisiti si hulitori care sparg samanta pe margine si critica....poate daca ar exista implicare de la toti actorii pietei de capital am reusi sa iesim si noi din " conditia de piata de capital de mina a 3-a" 

    Toate partidele=parlamentele=guverne le de dupa 1990 si-au batut joc de Bursa romaneasca si de investitorii romani!

    De ce? 

    Pt. ca ei voiau sa fure , iar la privatizarile prin bursa nu se poate fura in voie si ...fara numar! 

    Daca inclusiv guvernarea asa-zis liberala Tariceanu-Vosganian a calcat in picioare bursa, ce pretentii sa avem de la ...socialisti?! 

    In acest context, orice parlament=guvern care impoziteaza investitorii la bursa romaneasca-ce trage sa moara! e un IMBECIL!

    LA MURIBUNDA BURSA ROMANEASCA, CHIAR SI UN IMPOZIT DE 1% APLICAT INVESTITORILOR, IN ETAPA ACTUALA SI IN URMATORII CEL PUTIN 5 ANI, REPREZINTA O MASURA DE OM PROST, CARE ARE O SINGURA FINALITATE: DISTRUGEREA IREMEDIABILA A BURSEI ROMANESTI SI PLECAREA BANILOR INVESTITORILOR ROMANI LA BURSELE STRAINE. 

    1. Anularea oricarui impozit pe castigurile din tranzactiile bursiere pe o perioada de cativa ani, poate fi o sansa de revenirea Bursei Romanesti in atentia investitorilor si pe o traiectorie ascendenta ! Cine ne poate explica fundamentat de ce toate Guvernele de pana acum au tratat Piata de Capital din Romania ca pe o cenusereasa a economiei ?

    mor de necaz ca nu am facut nimic cat am fost VP la BVB. Pardon, scuze, am facut ...galagie si ATAT. Acum fac acelasi lucru de pe margine.

    1. Ce activ esti Lucianeeee....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb