Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate extrem de mică faţă de zilele anterioare, de 8,06 milioane de lei (1,82 milioane de euro).
Raportul zilnic întocmit de Prime Transaction reţine: "Săptămâna s-a terminat cu o şedinţa apatică, în care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat doar 1,82 milioane de euro, un record negativ al ultimilor ani. Indicele de referinţă BET a închis şedinţa cu o variaţie foarte mică (o scădere de 0,16%), evoluţiile mixte ale companiilor din componenta sa anulându-se reciproc.
Singurul indice care a închis pe plus este BET-NG, creşterea de 0,13% fiind determinată de evoluţiile bune ale OMV Petrom (SNP), în urcare cu 0,55%, şi Nuclearelectrica (SNN), ce s-a apreciat cu 0,59%".
Topul lichidităţii a fost condus, vineri, de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,39 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 1,23%, la 0,761 lei/unitate.
Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 0,04%, la 2,289 lei/unitate, în urma unui rulaj de 0,74 milioane de lei.
Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 0,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,62 lei/unitate, în coborâre cu 0,28%.
Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 0,61 milioane de lei. Cotaţia TGN a scăzut cu 0,76%, ultimul preţ fiind de 260 lei/unitate.
Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.
Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,19%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,98%.
Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,26%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,54%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2015, 23:49)
Normal! Bursa se ocupa cu transformarea Depozitarului Central in casa de brokeraj, a adus o casa de brokeraj in spațiul Depozitarului așa se dezvolta Piața de Capital in România anului 2015. Are si ASF-ul dreptatea lui, cum sa lase pe mana lor dezvoltarea , ce sa mai vorbim de produse noi, produse ce in lumea civilizata sunt la nivelul basic!