BVB "Record negativ" de tranzacţionare la BVB

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 septembrie 2015

"Record negativ" de tranzacţionare la BVB

Opt dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate extrem de mică faţă de zilele anterioare, de 8,06 milioane de lei (1,82 milioane de euro).

Raportul zilnic întocmit de Prime Transaction reţine: "Săptămâna s-a terminat cu o şedinţa apatică, în care tranzacţiile cu acţiuni au totalizat doar 1,82 milioane de euro, un record negativ al ultimilor ani. Indicele de referinţă BET a închis şedinţa cu o variaţie foarte mică (o scădere de 0,16%), evoluţiile mixte ale companiilor din componenta sa anulându-se reciproc.

Singurul indice care a închis pe plus este BET-NG, creşterea de 0,13% fiind determinată de evoluţiile bune ale OMV Petrom (SNP), în urcare cu 0,55%, şi Nuclearelectrica (SNN), ce s-a apreciat cu 0,59%".

Topul lichidităţii a fost condus, vineri, de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,39 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 1,23%, la 0,761 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 0,04%, la 2,289 lei/unitate, în urma unui rulaj de 0,74 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 0,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,62 lei/unitate, în coborâre cu 0,28%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 0,61 milioane de lei. Cotaţia TGN a scăzut cu 0,76%, ultimul preţ fiind de 260 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,19%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,98%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,26%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,54%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Normal! Bursa se ocupa cu transformarea Depozitarului Central in casa de brokeraj, a adus o casa de brokeraj in spațiul Depozitarului așa se dezvolta Piața de Capital in România anului 2015. Are si ASF-ul dreptatea lui, cum sa lase pe mana lor dezvoltarea , ce sa mai vorbim de produse noi, produse ce in lumea civilizata sunt la nivelul basic!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb