BVB Rulaj de 47 milioane de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 mai 2019

Rulaj de 47 milioane de lei

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte de scăderi generalizate în şedinţa de ieri, toţi indicii pieţei încheind ziua în teritoriul negativ, în condiţiile în care valoarea transferată s-a situat la 47,2 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioară, de circa 53 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea din principalele burse europene, care au avut o evoluţie în general pozitivă. Indicele BET a pierdut 0,58% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1% pentru BET-FI şi -0,49% pentru BET-BK. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 9,92 milioane de euro, depăşind media zilnică de 8,3 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Societăţii de Construcţii Napoca (NAPO), cu +8,45%, pe fondul tranzacţionării unui volum foarte redus. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Transelectrica (TEL) a avut cea mai bună evoluţie, +0,97%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroaparataj (ELJ), cu -8,62%, având un volum mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL), -3,54%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat mult peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 13,5 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 9,74 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Electrica (EL), al căror preţ de închidere din şedinţa de ieri, a fost de 10,9 lei/titlu, valoarea tranzacţionată însumând 9,06 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) completează podiumul lichidităţii cu transferuri în sumă de 4,07 milioane de lei, cotaţia FP înregistrând o scădere de 1,04%, până la 0,95 lei.

Prin piaţa "deal" s-au derulat, în total, trei transferuri.

Cel mai important dintre acestea, în sumă de 2,29 milioane lei, a fost realizat cu titlurile BRD, la preţul unitar de 13,5 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

Au mai fost înregistrate două tranzacţii negociate cu acţiunile Romgaz (SNG), la preţul de 33,8 lei, cu 0,15% sub referinţă, valoarea totală a schimburilor fiind de 1,69 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,54%, în timp ce indicele energetic BET-NG, s-a depreciat cu 0,59%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +8,45%

2. "Turism Felix" (TUFE): +6,87%

3. "Rompetrol Well Services" (PTR): +4,38%

4. "Zentiva" (SCD): +3,94%

5. "Romcarbon" (ROCE): +3,80%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroaparataj" (ELJ): -8,62%

2. "Altur" (ALT): -7,84%

3. "Electrica" (EL): -3,54%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,37%

5. "Socep" (SOCP): -3,13%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb