BVB Rulaj de aproape 49 milioane de lei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 februarie 2019

Rulaj de aproape 49 milioane de lei

BET-Fi singurul indice în scădere

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 48,83 milioane de lei, sub valoarea medie zilnică înregistrată de circa 49 de milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucuresti au avut o evoluţie în general pozitivă, spre deosebire de cea mixtă din principalele burse europene.

Indicele BET a câştigat 0,48% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,34% pentru BET-FI şi +0,5% pentru BET Plus.

Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 10,3 milioane de euro, puţin sub media zilnică de 10,74 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Transilvania Construcţii (COTR) cu +14,91%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Electrica (EL) a avut cea mai bună evoluţie, +1,55%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH) cu -6,76%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -2,88%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au înregistrat transferuri în valoare de 16,09 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,87 lei/unitate, în apreciere cu 1,08%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 11,5 lei/titlu, în creştere cu 0,88%, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 8,91 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 29,85 lei, în urcare cu 0,34%, pe fondul unei valori transferate de 6,26 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,34 lei/titlu, în creştere cu 0,74%, în contextul unui rulaj de 3,51 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost consemnate trei tranzacţii.

Două dintre acestea au fost încheiate cu titlurile TLV, la preţul unitar de 1,87 lei/unitate, cu 1,08% peste referinţa din piaţa "regular", pe fondul unei valori transferate de 5,06 milioane de lei.

A mai fost încheiată o tranzacţie cu titlurile BRD, la preţul de 11,5 lei/unitate, cu 0,88% peste referinţă, valoarea transferului fiind de 2,18 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni, a crescut cu 0,48%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,33%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,5%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Transilvania Construcţii" (COTR): +14,91%

2. "Conted" (CNTE): +14,81%

3. "Oltchim" (OLT): +14,75%

4. "Teraplast" (TRP) +9,01%

5. "IAR Braşov" (IARV): +4,80%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -6,76%

2. "Amonil"(AMO): -5,26%

3. "Digi Communications" (DIGI): -2,88%

4. "SIF Oltenia" (SIF5): -1,90%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): -1,64%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb