BVB Rulajul coboară la 33 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 ianuarie 2019

Rulajul coboară la 33 milioane de lei

Apreciere pentru opt din cei nouă indici ai bursei

Lichiditatea înregistrată în cea de-a doua zi de tranzacţionare a săptămânii la BVB a fost de 33,49 milioane de lei, cu mult sub cea din şedinţa anterioară, de circa 175 milioane de lei, în codiţiile în care opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat sesiunea de tranzacţionare în creştere.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a descris evoluţia pieţei astfel: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, similară cu cea a principalelor burse europene sau a celor americane, care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,24% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,13% pentru BET-NG şi +0,51% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 7,15 milioane de euro, peste media zilnică înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-a înregistrat Electrocontact (ECT), cu +13,33%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Transgaz (TGN) a avut cea mai bună evoluţie, +3,3%, în condiţiile în care cu acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat puţin sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Uztel (UZT), cu -11,76%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom (SNP) -1,78%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat mult sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile Banca Trasilvania (TLV), care au înregistrat transferuri în valoare de 16,93 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,718 lei, în apreciere cu 1,06%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,849 lei/titlu, în scădere cu 0,12%, valoarea tranzacţionată cu titlurile FP însumând 4,29 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 10,36 lei, în creştere cu 1,57%, pe fondul unei valori transferate de 2,49 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 0,36%, iar indicele BET BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a raportat o creştere de 0,37%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb