BVB Scăderi mai accentuate în sectoarele financiar-bancar şi energetic

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2015

Scăderi mai accentuate în sectoarele financiar-bancar şi energetic

Bursa de la Bucureşti a închis marţi în scădere pentru a treia şedinţă consecutiv, trasă în jos de declinul din sectoarele financiar-bancar şi energetic, în timp ce lichiditatea s-a menţinut la nivelul ultimelor zile.

Indicele BET Plus, de referinţă, a scăzut cu 0,44%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 0,51%, după ce au deschis pe minus cu 0,2%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţă reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Transferurile cu acţiuni au totalizat 32,8 milioane de lei (7,4 milioane euro), în coborâre uşoară de la 34,86 milioane de lei luni.

Fondul Proprietatea (FP) a asigurat un rulaj de 9,67 milioane de lei, acţiunile fondului închizând în scădere cu 0,53%, la 0,84 lei/unitate.

Titlurile Romgaz (SNG) au coborât cu 0,3%, după transferuri totale de aproape 9 milioane de lei, din care 3,13 milioane au provenit dintr-o tranzacţie pe piaţa deal.

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat al treilea mare rulaj, de 6,4 milioane de lei, care a inclus şi un transfer de tip deal, în valoare de puţin peste 733.000 de lei. Acţiunile băncii au coborât cu 1,81%, după ce luni au crescut cu 1,4%.

Tot în sectorul bancar, titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au scăzut cu 0,85%, în timp ce acţiunile Erste Bank (EBS) au consemnat un declin de 2,38%.

BET FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a închis pe minus cu 0,45%, influenţat de scăderile înregistrate de FP şi trei dintre societăţile de investiţii financiare, iar BET NG, indicele sectorului energetic, a stagnat, potrivit Mediafax. Declinul titlurilor Nuclearelectrica (SNN), de 1,17%, şi cel al acţiunilor Romgaz, a fost balansat de creşterile uşoare consemnate de OMV Petrom (SNP), Transgaz (TGN) şi Electrica (EL).

Indicele extins BET XT a scăzut cu 0,51%, iar BET BK cu 0,65%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb