BVB Scăderi pe linie pentru indici

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iunie 2020

Scăderi pe linie pentru indici

O nouă sesiune cu rulaj scăzut

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în teritoriul negativ, într-o zi în care valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la puţin peste 34 milioane de lei, rulajul înscriindu-se în tendinţa din ultimele şedinţe. Pe segmentul principal, rulajul a fost de 29,32 milioane de lei, în timp ce pe structurate s-a tranzacţionat 4,46 milioane de lei.

Cotaţiile au avut ieri oscilaţii ceva mai puternice pentru prima dată în ultimele 6 zile bursiere. Indicele BET a închis astfel cu o scădere de 0,74%, la 8.643,63 de puncte, scăderea indicelui principal de la BVB fiind mult mai puţin pronunţată decât corecţiile din pieţele europene.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, similară cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 0,74% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,92% (BET-BK) şi -0,34% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 7 milioane de euro, sub media zilnică de 10,8 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Farmaceutica Remedia S.A. (RMAH, +7,88%), pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Digi Communications N.V. (DIGI, +1,17%), pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Prebet S.A. (PREB), cu -6,55%, având un volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Banca Transilvania S.A. (TLV, -2,09%), pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile Erste Group Bank (EBS), care au încheiat ziua cu o corecţie de 5,47%, la 99,4 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 5,97 milioane de lei.

Titlurile TLV au angrenat un rulaj de 4,95 milioane lei, cotaţia băncii cunoscând o scădere până la 2,105 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,33 lei, în stagnare, pe fondul unei valori a schimburilor de circa 2,93 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au antrenat un rulaj 2,09 milioane de lei, ultima cotaţie SNN fiind de 15,26 lei, în scădere cu 1,17% faţă de cea din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" a fost realizată o singură tranzacţie, cu titlurile Impact Developer & Contractor (IMP), pentru suma de 1,98 milioane de lei. Tranzacţia s-a încheiat la un preţ unitar de 1,42 lei/titlu, mai mare cu 3,65% decât cotaţia din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a scăzut cu 0,74%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un recul de 0,71%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât şi el cu 0,71%.

 Topul celor mai mari creşteri  

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +7,88%

2. "Transilvania Construcţii" (COTR): +6,06%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +3,65%

4. "Bermas" (BRM): +3,03%

5. "Oil Terminal" (OIL): +2,53%

 Topul celor mai mari scăderi

"Prebet" (PREB): -6,55%

"Electroargeş" (ELGS): -6,11%

"Condmag" (COMI): -5,88%

"Erste Group Bank" (EBS): -5,47%

"Mecanica Ceahlău" (MECF): -4,03 %

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb