BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Mihaela Dan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2018

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Rulaj peste valoarea medie a anului

Cotaţiile celor mai mulţi emitenţi ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, toţi indicii încheind ziua în scădere.

Cel mai mare recul, de 0,77%, a fost înregistrat de indicele BET-Plus, în timp ce de indicele ROTX a coborât cu 0,2%, cea mai mică depreciere din rând coşurilor de acţiuni.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 53,9 milioane de lei, peste media acestui an, de circa 51 milioane de lei.

În raportul societăţii Prime Transaction, brokerii notează: "Indicii au continuat să înregistreze scăderi mari, BET depreciindu-se cu 0,76% la finalul şedinţei de tranzacţionare.

Evoluţia indicelui de referinţă a fost determinată, în principal, de acţiunile Banca Transilvania (TLV), -1,80%, Transelectrica (TEL), -2,08%, Romgaz (SNG), -1,37%, Electrica (EL), -1,90%, Digi Communications (DIGI), -1,21% şi MedLife (M), -1,54%. Cea mai bună evoluţie a zilei (n.r. din BET) a fost de departe cea a Transgaz (TGN), +4,32%, după ce Statul a propus din nou un dividend de circa 90% din profitul pe 2017. Valoarea tranzacţiilor a crescut până la 11,6 milioane de euro, dintre care 11 milioane pe piaţa de acţiuni şi aproximativ 300 mii pe pieţele de obligaţiuni şi certificate".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP (Fondul Proprietatea), cu o valoare tranzacţionată de 21,13 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,967 lei/unitate, în scădere cu 0,72%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TLV, preţul de închidere al acţiunii societăţii bancare fiind de 2,455 lei/unitate, rulajul consemnat cu acţiunile TLV fiind de 9,81 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,349 lei, în coborâre cu 0,71%, pe fondul unei valori transferate de 4,44 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SNG, care au încheiat ziua bursieră la preţul de 36,1 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 2,37 milioane de lei, cotaţia acţiunii SNG înregistrând o scădere de 1,37%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 2,49 milioane de lei, a fost realizată cu titlurile TLV, la preţul unitar de 2,49 de lei, în scădere cu 0,4%.

A mai fost înregistrat un transfer "deal" cu titlurile SNG, la preţul de 36,45 lei/acţiune, în depreciere cu 0,41%, valoarea tranzacţiei fiind de 1,45 milioane de lei.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 0,28%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat o depreciere de 0,45%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, s-a depreciat cu 0,63%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mi se pare mie sau e o cadere majora a bursei de la Bucuresti exact in perioada pre-dividend?

    1. mie mi se pare ca este o manipulare grosolana a marilor societati financiare ,ca sa decimeze castigurile retail-lor

    Look at BVB. It's a banana country.

    Scadere accentuata pe rulaj mare (volum ridicat) e prabuselnita curata. Nu-si mai revine bursa pana in toamna...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb