ZIARUL BURSA

18 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
România, între primele retrageri ale Palestinei

AMBASADELE DEZBINĂRII: România, între primele retrageri ale Palestinei

DAN NICOLAIEPolitică / 18 mai 2018

DAN NICOLAIE

Republica Nauru este o ţară insulară în teritoriul micronezian al Pacificului de Sud, are 9000 de locuitori, o suprafaţă de 21 de kilometri pătraţi şi nu deţine o capitală. Nauru a votat pe 21 decembrie 2017 împotriva rezoluţiei ONU de anulare a recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului. Noi, prin reprezentanţi, ne-am abţinut. După cinci luni ne-am dat seama, tot prin reprezentanţi, că trebuie să ne asumăm alegerea făcută încă de când ne abţineam şi să urmăm calea deschisă de abilii politicieni din Nauru.

ANAF a depăşit planul de colectare stabilit prin legile bugetare

ÎN PRIMELE PATRU LUNI: ANAF a depăşit planul de colectare stabilit prin legile bugetare

Adelina ToaderMacroeconomie / 18 mai 2018

MFP a anunţat că, în primele trei luni din 2018, veniturile fiscale bugetare s-au realizat în proporţie de 95,1%, în scădere cu 1,5% faţă de primul trimestru din 2017 

Agenţia Naţională de Adminis­trare Fiscală (ANAF) a colectat, atât în primul trimes­tru, cât şi în primele patru luni ale acestui an, mai mult decât în perioadele similare din 2016 şi 2017, după cum a anunţat, ieri, instituţia. Comunicatul ANAF susţine că Agenţia a depăşit planul de colectare stabilit prin legile bugetare.

CĂTĂLIN DRAGULEANU: "SEGMENTUL DE ÎNLOCUIRI AL CENTRALELOR TERMICE ŞI BOILERELOR ELECTRICE REPREZINTĂ ASTĂZI UNUL DINTRE MOTOARELE PIEŢEI, CARE, DIN ESTIMĂRILE NOASTRE, VA AJUNGE LA APROXIMATIV 80% DIN CERERE ÎN URMĂTORII CINCI ANI".

ÎN ULTIMELE DOUĂ DECENII Vânzările anuale de sisteme de încălzire au crescut de 20 de ori

EMILIA OLESCUCompanii / 18 mai 2018

Cătălin Drăguleanu, Ariston: "Dacă în trecut majoritatea vânzărilor erau destinate locuinţelor debranşate de la sistemul centralizat, în prezent ponderea segmentului de înlocuiri a crescut considerabil, ajungând la un nivel de circa 50% din totalul vânzărilor" 

Vânzările anuale de sisteme de încălzire, pe piaţa noastră, au cres-cut de circa 20 de ori în ultimele două decenii, conform Ariston Thermo România. Specialiştii de la Ariston susţin că printre motivele principale care au stat la baza aces-tei evoluţii, se numără creşterea constantă a numărului de debranşări şi a pieţei de construcţii noi, dar şi numărul tot mai ridicat de înlocuiri de centrale.

"Incertitudinea privind Pilonul II de pensii - cauză pentru deprecierea pieţei"

BROKERII: "Incertitudinea privind Pilonul II de pensii - cauză pentru deprecierea pieţei"

ANDREI IACOMICompanii / 18 mai 2018

"Volumele reduse de tranzacţionare reflectă lipsa din piaţă a investitorilor instituţionali", potrivit analiştilor 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut parte de scăderi în ultima perioadă, cel mai important coş de acţiuni al pieţei, BET, pierzând aproape 430 de puncte după momentul în care, pe data de 24 aprilie 2018, cotaţia indicelui depăşea, pentru prima dată după mai bine de zece ani, nivelul de 9.000 de puncte.

Practic, în perioada 24 aprilie - 16 mai 2018, referinţa pieţei noastre de capital a coborât cu 4,76%. Şi alte coşuri de acţiuni de la BVB au avut parte de evoluţii similare, indicele financiar BET-FI scăzând cu 3,72%, în timp ce indicele extins, BET-XT, a coborât cu 0,98%, în acelaşi interval de timp.

Criza lor şi criza noastră

Cornel CodiţăEditorial / 18 mai 2018

Cornel Codiţă

Ceea ce acum vreun an de zile era doar aşa, un şuşotit, un zumzăit, un zgomot de fond, contrazis contrapunctic şi cu aplomb de ştirile, rezultatele şi evaluările economice din America, a devenit astăzi sunetul ascuţit, percutant, al trîmbiţei apocaliptic prevestitoare şi, nu am nici o îndoială, va suna în curînd precum un gigantic clopot cocoţat în turla marii catedrale mediatice a lumii, anunţînd nu iminenţa, ci prăvălirea de facto peste noi a noului tsunami: vine noua criză financiară!

Afacere spaniolă!

LIGA EUROPA Afacere spaniolă!

OCTAVIAN DANSport / 18 mai 2018

Liga Europa s-a transformat într-o "afacere spaniolă". Atletico Madrid (Spania) a învins cu scorul de 3-0 pe Olympique Marseille (Franţa) şi a câştigat Liga Europa pentru a treia oară în istoria sa. A doua competiţie fotbalistică intercluburi a continentului este dominată autoritar în ultimii 13 ani de cluburile spaniole. De fapt, de două cluburi: Sevilla şi Atletico Madrid. Primul au cucerit trofeul în 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, iar cel madrilean în 2010, 2012 şi 2018. Toate aceste trofee au însemnat şi foarte mulţi bani obţinuţi în mod direct, de la UEFA, dindrepturi TV, vânzarea de bilete, dar şi indirect, prin creşterea cotelor unor jucători şi vânzarea acestora.

Trăiască 15 mai, ziua internaţională a recordurilor Brâncuşi!

Trăiască 15 mai, ziua internaţională a recordurilor Brâncuşi!

Marius Tiţa Investiţii Personale / 18 mai 2018

Marius Tiţa

Ştirea zilei a lipsit masiv din spaţiul informaţional românesc, parazitat de propagandă şi fakenews. Ştirea aceas-ta spune că s-a vândut o sculptură de Brâncuşi cu 71 de milioane de dolari. Cum, unde? La Art Safari! Glumim, desigur, acolo, la prima şuşă de artă plastică, musca în lapte este un cap de copil de Brâncuşi despre care nu ştim cu ce ocazie a devenit cel mai tare din parcarea de la Ateneu, că nu l-a făcut nici Mircea Cantor, nici colecţionarul Ceauşescu nu a dormit cu el în braţe şi nici BRD nu îl posedă. Iar pentru site-ul oficial al Art Safari nici nu există!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Mai 2018

MACRO NEWSLETTER 18 Mai 2018

Macroeconomie / 18 mai 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2018, până la 1,2%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Mihaela DanPiaţa de Capital / 18 mai 2018

Rulaj peste valoarea medie a anului 

Cotaţiile celor mai mulţi emitenţi ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, toţi indicii încheind ziua în scădere.

Cel mai mare recul, de 0,77%, a fost...

Deutsche Börse taie 50 de posturi de management

Deutsche Börse taie 50 de posturi de management

A.V.Internaţional / 18 mai 2018

Bursa de Valori din Frankfurt - Deutsche Börse - vrea să elimine până la 50 de posturi de management în vederea reducerii costurilor administrative anuale cu 100 de milioane de euro (118 milioane de dolari) până la finele lui 2020.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo