PREMIERUL VIORICA DĂNCILĂ: "Ne dorim un buget care să întărească eforturile de convergenţă reală"

Ziarul BURSA #Politică / 18 mai 2018

"Ne dorim un buget care să întărească eforturile de convergenţă reală"

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, ieri, referitor la viitorul cadru financiar multianual al UE, că România îşi doreşte un buget "care să continue să întărească eforturile de convergenţă reală între statele membre şi cetăţenii europeni", potrivit Agerpres.

Premierul Dăncilă a declarat, după o întrevedere cu comisarul european pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Elzbieta Bienkowska: "În ceea ce priveşte negocierea viitorului cadru financiar multianual, am arătat că ne dorim un buget care să continue să întărească eforturile de convergenţă reală între statele membre şi cetăţenii europeni. Am reafirmat (...) întreaga disponibilitate a României de raportare constructivă la viitoarele negocieri la nivel european, precum şi de canalizare a eforturilor către o avansare substanţială a negocierilor pe durata mandatului său de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene în semestrul I 2019, care să permită un acord politic, în timp util, în acest dosar".

Viorica Dăncilă a precizat că a discutat cu comisarul european şi despre importanţa industriei europene şi naţionale şi a evidenţiat atenţia pe care o acordă România "modernizării şi transformării digitale a bazei sale industriale".

"Am abordat în discuţii importanţa pieţei unice europene, din care România este parte integrantă, evoluţia pieţei unice în cei 25 de ani de funcţionare şi am agreat că este necesară continuarea măsurilor pentru punerea în aplicare la timp şi integral a cadrului legislativ existent", a spus Dăncilă.

Totodată, premierul a arătat că în discuţii a fost abordată şi pregătirea exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

"Suntem convinşi de faptul că pe timpul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (...) vom avea de răspuns unor provocări importante legate de Brexit, Uniunea Europeană post-Brexit, un acord politic privind cadrul financiar multianual, migraţie, terorism şi alte provocări, dar, cu sprijinul instituţiilor europene, cu sprijinul Comisiei Europene, vom putea să dăm un răspuns adecvat acestor provocări", a menţionat Dăncilă.

La rândul său, comisarul european Elzbieta Bienkowska a afirmat că este extrem de importantă cooperarea cu România şi cu celelalte state membre în privinţa viitorului cadru financiar multianual european.

"Este extrem de important să avem mai mulţi bani în următorul cadru financiar multianual european pentru cooperarea dintre industriile de apărare", a spus comisarul european. Potrivit acesteia, companiile româneşti din domeniu pot beneficia de viitorul buget european.

Totodată, comisarul european a făcut referire la piaţa unică, precizând că nu trebuie să existe graniţe economice pe teritoriul UE, între statele membre. "Avem nevoie de pieţe deschise în Uniunea Europeană", a subliniat Bienkowska.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb