Reuters: "Avocaţii RBS i-au cerut unui ex-angajat al băncii să distrugă documente confidenţiale"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2018

Reuters: "Avocaţii RBS i-au cerut unui ex-angajat al băncii să distrugă documente confidenţiale"

Avocaţii "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) i-au cerut lui Victor Hong, fost angajat al băncii, să distrugă documente confidenţiale, potrivit unei scrisori văzute de agenţia de ştiri Reuters, care menţionează că reprezentantul legal al lui Hong pretinde că acesta este ameninţat cu o acţiune în justiţie din partea guvernului SUA.

În scrisoarea datată 18 ianuarie, firma de avocatură britanică "Herbert Smith Freehills" (HSF), care lucrează pentru RBS, îi solicită lui Victor Hong "să distrugă definitiv orice materiale confidenţiale aflate în posesia lui".

Un purtător de cuvânt al băncii a negat orice demers ilegal, descriind acţiunea mai sus menţionată ca fiind "necesară şi adecvată", respectiv conformă cu practicile standard.

Hong a demisionat de la RBS în noiembrie 2007, la mai puţin de două luni după ce s-a alăturat băncii în calitate de director general pentru gestionarea riscurilor şi a condus operaţiunile de verificare independentă a preţurilor produselor cu venit fix din cadrul diviziei americane "Greenwich Capital".

Hong a prezentat dovezi împotriva RBS într-o acţiune în justiţie în Marea Britanie, lansată de investitori care spun că au fost înşelaţi în legătură cu poziţia financiară reală a băncii atunci când aceasta a primit finanţări de urgenţă de 12 miliarde de lire sterline (în aprilie 2008).

Banca a evitat insolvenţa şase luni mai târziu, după ce a primit o injecţie de capital de 46 de miliarde de dolari de la guvern.

Potrivit declaraţiei de martor în acest caz, Hong a declarat că a avertizat în mod repetat managerii că banca a înregistrat în mod necorespunzător în contabilitate, înaintea crizei financiare, valoarea unor titluri garantate de milioane de dolari.

RBS a respins în 2016 aceste afirmaţii şi a negat că ar fi trebuit să evalueze altfel activele sau că a înşelat acţionarii asupra finanţelor sale.

RBS a soluţionat amiabil cazul în mai 2017, determinând firma de avocatură să solicite distrugerea documentelor care au circulat în rândul participanţilor la caz, inclusiv declaraţii ale martorilor, e-mailuri şi transcrieri de interogatorii ale directorilor, care au arătat cum a evaluat RBS activele.

Înainte de soluţionarea cauzei, avocaţii băncii au cerut instanţei să sigileze anumite dovezi de interes public, arată documentele instanţei.

În scrisoarea mai sus menţionată, firma de avocatură "Herbert Smith Freehills" susţine că Hong a încărcat documentele respective în biblioteca online Scribd, care este accesibilă utilizatorilor înregistraţi.

Hong a refuzat să comenteze aceas­tă afirmaţie.

Purtătorul de cuvânt al Scribd a declarat că toate documentele sunt încărcate de utilizatori fără aprobare, dar Scribd ar elimina un conţinut care îi încalcă politicile, atunci când este notificat.

HSF a menţionat că difuzarea materialelor confidenţiale în acest mod "încalcă" termenii acordului de separare a lui Hong de firmă.

Departamentul de Justiţie din SUA nu a comentat cele scrise de Reuters.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb