PREMIERUL THERESA MAY: "Marea Britanie va părăsi uniunea vamală"

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2018

"Marea Britanie va părăsi uniunea vamală"

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări ieri, la Sofia, că rămâ­ne angajat faţă de planul ca Marea Britanie să iasă din uniunea vamală după părăsirea Uniunii Europene de către ţara sa, transmite Reuters, conform Agerpres.

Aflată în capitala bulgară pentru Summitul UE-Balcanii Occidentali, Theresa May a fost întrebată dacă guvernul de la Londra va cere UE ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală a UE după 2020, când se încheie perioada de tranziţie post-Brexit.

Şeful executivului britanic a răs­puns: "Nu. Regatul Unit va părăsi uniunea vamală întrucât ieşim din Uniunea Europeană. Desigur, vom negocia viitoarele înţelegeri vamale cu Uniunea Europeană şi am stabilit trei obiective". May a precizat că Marea Britanie trebuie să-şi elaboreze propria politică privind comerţul cu restul lumii, ţara sa să aibă schimburi comerciale fără fricţiuni cu UE şi să nu existe o "frontieră dură" cu Irlanda.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat constant angajamentul Londrei faţă de evitarea unei "frontiere dure" între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda după Brexit.

Parteneriatul vamal reprezintă una dintre propunerile prezentate de guvernul britanic şi presupune că Londra va continua să colecteze tarife pentru bunurile care sunt des­tinate statelor membre ale UE.

Dezbaterea privind rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu UE a devenit unul dintre subiectele controversate în dosarul Brexit. O uniune vamală care stabileşte tarife externe pentru bunuri importate de UE şi permite libera circulaţie a acestora ar oferi o soluţie la problema evitării unei "frontiere dure".

Guvernul britanic a anunţat că va publica în curând o "carte albă", în care va prezenta "ambiţiile" Londrei pentru perioada post-Brexit.

"Este timpul să ne prezentăm intenţiile cu mult mai multe detalii decât am făcut-o până acum", a declarat pentru BBC David Liding­ton, secretar de stat în cabinetul prim-ministrului Theresa May.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb