BVB Şedinţă modestă la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 octombrie 2005

Lichiditatea s-a menţinut redusă şi ieri la Bursă, astfel ca valoarea totală a tranzacţiilor perfectate a însumat cu puţin peste 22 de milioane de RON. În prima parte a şedinţei, cotaţiile principalilor emitenţi au înregistrat scăderi, însă ulterior au intervenit în piaţă cumpărătorii care au condus la aprecieri. Pe parcursul sedinţei, nu au existat fluctuaţii semnificative de curs pe principalii emitenţi. La finalul sesiunii bursiere, indicii bursieri au înregistrat creşteri, astfel că cea mai mare apreciere, de 0,61%, a avut-o ieri indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate. În acelaşi timp, indicele BET-FI a crescut cu 0,47%.

La prima categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost ieri "Banca Transilvania", cu un rulaj de circa 3,8 milioane de RON. Volumul transferat a însumat peste 3,7 milioane de acţiuni. Cotaţia a înregistrat scăderi, cu toate că brokerii menţionează că majoritatea transferurilor s-au realizat la preţul de închidere din ziua anterioară, de 1,03 RON/acţiune. Cu toate acestea, cursul de la finele şedinţei de ieri a fost de 1,02 RON/acţiune, în scădere cu 1% faţă de cel din ziua anterioară.

La aceeaşi categorie, un rulaj de aproximativ trei milioane de RON a fost efectuat cu acţiunile "Petrom" Bucureşti. Cotaţia SNP a reuşit performanţa să se menţină peste pragul de rezistenţă de 0,45 RON/acţiune. Astfel, preţul de la finele sesiunii bursiere a fost de 0,4570 RON/acţiune, în creştere cu 1,3% faţă de cel precedent. Sectorul bancar a fost reprezentat ieri şi de acţiunile BRD cu care au fost perfectate tranzacţii însumînd peste 2,2 milioane de RON. Cotaţia s-a menţinut constantă, preţul fiind de 13,2 RON/acţiune, acelaşi ca cel din ziua anterioară. Cursul a fluctuat ieri între 13,1 RON şi 13,3 RON/acţiune.

Acţiunile SIF au scăzut în prima parte a zilei, după care cumpărătorii au intervenit, astfel că nici un preţ de închidere nu a fost negativ. SIF4 "Muntenia" a înregistrat la finele zilei preţul de 1,23 RON/acţiune, acelaşi cu cel din şedinţa anterioară.

Cel mai tranzacţionat titlu SIF a fost SIF "Oltenia", cu un rulaj de aproximativ 4,5 milioane de RON, respectiv circa jumătate din valoarea totală tranzacţionată la această categorie. Aceasta s-a cifrat la aproximativ 10 milioane de RON.

La categoria a doua, "Rompetrol Rafinare" Constanţa a fost printre preferinţele investitorilor. Cotaţia a atins maximul zilei de 0,1170 RON/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere, în creştere cu 1,7% faţă de cel precedent. Volumul tranzacţionat s-a cifrat la peste două milioane de RON şi circa 17,5 milioane de titluri tranzacţionate.

"Impact" Bucureşti

O evoluţie bună a înregistrat ieri preţul titlurilor "Impact". Astfel, în cursul şedinţei cotaţia a atins maximul de 0,47 RON/acţiune. Brokerii afirmă că a existat susţinere la cumpărare în piaţă pentru acţiunile firmei de construcţii. Preţul la finele zilei a fost de 0,4690 RON/acţiune, în creştere cu 2,2% faţă de nivelul din ziua precedentă. Rulajul perfectat a însumat peste 280.000 RON , la circa 610.000 acţiuni tranzacţionate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb