BVB si RASDAQ Indicii Bursei au crescut uşor, pe o lichiditate revigorată

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 decembrie 2010

Indicii Bursei au crescut uşor, pe o lichiditate revigorată

Şedinţa bursieră de ieri a fost una de creştere, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti reuşind să înregistreze aprecieri uşoare.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), a urcat, ieri, cu 0,25% faţă de şedinţa anterioară, apreciindu-se la 20.783,35 puncte, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a câştigat 0,35%, ajungând la 3.035,95 puncte.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, a câtigat 0,17% faţă de şedinţa de marţi, ajungând la 5.141,00 puncte.

Indicele BET-NG, al celor mai tranzacţionate companii energetice, a înregistrat o creştere de 0,43%, urcând până la 746,28 puncte.

Cele mai lichide acţiuni ale şedinţei de ieri au fost cele emise de "OMV Petrom" (simbol SNP). Pe segmentul Regular, au fost tranzacţionate, ieri, 15,23 de milioane de acţiuni SNP, la preţuri cuprinse între 0,322 lei/acţiune şi 0,3261 lei/acţiune. Pe piaţa Deal, a avut loc o tranzacţie "specială" cu cinci milioane de acţiuni SNP, la preţul de 0,325 lei/titlu.

"Petrom" a inaugurat, la începutul lunii, sistemul de livrare a gazelor Hurezani, proiectat ca să optimizeze livrările de gaze în reţeaua naţională de transport. Investiţiile totale bugetate se ridică la circa 135 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

Acţiunile "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au situat pe locul al doilea în topul rulajelor de la BVB, generând o lichiditate de 4,09 milioane de lei. În total, au fost tranzacţionate 336.010 acţiuni BRD, la preţuri cuprinse între 12 lei şi 12,2 lei/acţiune.

Titlurile BRD sunt printre cele mai lichide acţiuni din ultima perioadă de la BVB. SIF "Transilvania" şi SIF "Muntenia" au raportat, în ultimele luni, vânzarea unor pachete importante de acţiuni BRD şi cumpărarea de acţiuni "Fondul Proprietatea".

SIF Muntenia a raportat că a vândut, marţi, 0,71% din acţiunile BRD, în valoare de 60 de milioane de lei.

Pe segmentul Rasdaq, a fost trans­ferat un pachet de 24.639 de acţiuni emise de "Transport Auto Marfă" Timişoara (simbol MRFA), reprezentând 7,26% din companie. Preţul de schimb a fost de 13,7 lei/acţiune, iar cotaţia de referinţă a scăzut cu 34,76%.

Compania are un capital social de 848.337 de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 lei. Societatea cu răspundere limitată "Karimba" Bucureşti controlează, împreună cu persoanele cu care acţionează concertat, 88,4% din acţiunile MRFA, potrivit ultimelor raportări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb