BVB Titlurile SIF "Oltenia" au fost în topul preferinţelor investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de vineri a fost de 129,4 miliarde de lei, nivel realizat mai ales pe seama transferurilor cu titluri ale societăţilor de investiţii, ce au reprezentat aproape 75% din totalul bursier. Per total, au fost tranzacţionate peste 14 milioane de titluri SIF, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 96,5 miliarde de lei. În cadrul sesiunii de vineri, a fost perfectată o tranzacţie cu 2.000 obligaţiuni ale municipiului Timiş la un preţ mai mare cu 0,5% decît valoarea nominală. Valoarea acestei tranzacţii s-a ridicat la 1,3 miliarde de lei. Obligaţiunile BRD au făcut şi ele obiectul unui transfer, valoarea acestuia fiind de 5,9 miliarde de lei. Au fost tranzacţionate 226 de obligaţiuni la un preţ mai mare cu 1,75% decît principalul.

SIF "Oltenia"

Cursul titlurilor SIF5 a înregistrat pe parcursul sesiunii bursiere de vineri o volatilitate ridicată, maximul atins fiind de 7.350 lei/acţiune, iar minimul, de 6.950 lei/acţiune. Lichiditatea a fost foarte ridicată, acţiunile SIF5 fiind vineri în topul preferinţelor investitorilor. Au fost transferate peste 6,6 milioane de titluri în valoare totală de 47,7 miliarde de lei. În partea a doua a şedinţei a fost transferat un pachet de 300.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat vineri) la preţul de 7.050 lei/acţiune.

"Banca Transilvania" Cluj-Napoca

Cursul acţiunilor TLV s-a înscris pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de vineri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 2 milioane de titluri, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 12,9 miliarde de lei. Cele mai mari pachete transferate vineri au numărat 200.000 de acţiuni. Brokerii precizează că data de 30 iunie este termenul limită la care trebuie să fie înregistrate la bancă sumele plătite de către acţionari în cadrul majorării capitalului social.

SIF "Moldova"

În prima parte a şedinţei bursiere, preţul titlurilor SIF2 s-a înscris pe un trend crescător, ajungînd la 6.300 lei/acţiune (maximul zilei). Brokerii precizează că, în partea a doua a sesiunii, pe fondul lansării unui număr mare de ordine de vînzare, preţul a început să scadă, ultima tranzacţie fiind efectuată la cursul de 6.000 lei/acţiune, cu 100 de lei mai mic decît preţul de deschidere de vineri şi cu 5,5% mai mic decît preţul de închidere de joi. Spre sfîrşitul şedinţei a fost transferat un pachet de 100.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat vineri), la preţul de 6.000 lei/acţiune.

"Amonil" Slobozia

Preţul acţiunilor "Amonil" a crescut în prima parte a şedinţei bursiere de la 190 lei la 217 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, ultima tranzacţie fiind efectuată la cursul de 205 lei/acţiune, cu 8,5% mai mare decît preţul de închidere de joi. Lichiditatea a fost ridicată, însă în scădere semnificativă faţă de şedinţa precedentă. Numărul titlurilor transferate a fost de 7,9 milioane, în timp ce cu o zi înainte fuseseră tranzacţionate 29 de milioane de acţiuni. La preţul de 200 lei/acţiune a fost transferat cel mai mare pachet de acţiuni, respectiv 719.500 titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb