BVB Tranzacţii cu titluri de stat de 60 de milioane de lei

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 aprilie 2010

Tranzacţii cu titluri de stat de 60 de milioane de lei

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la aproape 95 milioane de lei, fiind în creştere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate miercuri. Rulajul total a fost, însă, susţinut de tranzacţiile cu titluri de stat, care au însumat 60 milioane lei.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în scădere accentuată, fiind contaminate de pesimismul prezent pe marile burse, sectorul SIF fiind perdantul pieţei, după ce a anulat tot ce a câştigat miercuri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 1,88%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 6.017 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat o corecţie de 3,11%, până la 32.134 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 1,75%, până la 3.588 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 4,03 milioane lei, în total fiind transferate 2,14 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut la 1,87 lei/acţiune.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au depreciat şi ele la 15,4 lei/titlu, în urma unor transferuri de 2,92 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 2,77 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF1 "Banat Crişana", care au anulat aprecierile semnificative de miercuri, marcând o scădere de 2,99%, până la 1,62 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Comelf" Bis­triţa (simbol CMF) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 11,54%, ajungând la 2,3 lei, în timp ce unităţile "Cemacon" Zalău (simbol CEON) au continuat şirul aprecierilor cu 15%, urcând la 0,148 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb