BVB Tranzacţii de 307,3 miliarde de lei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 ianuarie 2005

La Bursa de Valori Bucureşti au fost înregistrate, ieri, noi creşteri ale cotaţiilor pe fondul unor lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate s-a ridicat la 307,3 miliarde de lei. Au fost, totodată, efectuate şi tranzacţii cu obligaţi-uni. Investitorii şi-au orientat din nou atenţia către obligaţiunile "Raiffeisen", care au fost transferate ieri, în număr de 100, la un preţ cu 2% mai mare decît principalul. Valoarea trans-ferului cu obligaţiunile "Raiffeisen" a fost de 517,9 milioane de lei.

Brokerii ne-au declarat că, după temperarea creşterilor de marţi, nu se mai aşteptau ca miercuri să aibă loc creşteri foarte mari, aşa cum s-a întîmplat. Ei cred că explozia înregis-trată la Bursă de la începutul anului este determinată şi de relaxarea fiscală, fapt ce ar conduce la creşterea interesului manifestat atît de investitorii autohtoni cît, mai ales, a interesului investitorilor străini.

Toţi cei trei indici au atins noi maxime istorice, creşterile înregistrate de aceştia de la începutul anului fiind de peste 10%.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul acţiunilor TLV s-a înscris în prima parte a sesiunii bursiere pe un trend descendent, ajungînd pînă la un minim de 10.700 lei/acţiune. Ulterior, trendul s-a inversat, preţul crescînd pînă la un maxim de 11.000 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 10.900 lei/titlu, în creştere uşoară, cu 0,9%, faţă de preţul de închidere de marţi. Lichiditatea a fost şi ieri ridicată, numărul acţiunilor transferate fiind de peste 6,5 milioane.

Brokerii precizează că evoluţia din ultima perioadă a cursu-lui acţiunilor TLV a crescut, pe de o parte, la unison cu celelalte acţiuni, iar pe de altă parte, datorită faptului că investitorii preferă acţiunile băncilor şi pe cele ale companiilor din domeniul petrolier şi farmaceutic.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD s-a înscris în prima parte a şedinţei bursiere de ieri pe un trend des-crescător, ajungînd pînă la un minim de 40.500 lei/acţiune. După acest moment, trendul s-a inversat, preţul ajungînd pînă la 41.700 lei/titlu. Ultima tranzacţie însă a fost efectuată la cursul de 41.400 lei/titlu, acesta fiind cu 1,5% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

Lichiditatea a fost modestă. Au fost transferate 403.732 acţiuni BRD în valoare totală de 16,6 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 52.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a şedinţei bursiere, la cursul de 41.000 lei/titlu.

SIF "Muntenia" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri, preţul acţiunilor SIF "Muntenia" s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate 1,24 milioane de acţiuni în valoare de peste 7,6 miliarde de lei. După ce, pe parcursul şedinţei de marţi, cotaţiile titlurilor SIF au suferit corecţii negative, în sesiunea de ieri, cursurile acestor acţiuni au înregistrat aprecieri semnificative, conducînd la creşterea indicelui BET-FI cu 3,23% faţă de sesiunea precedentă, pînă la nivelul de 19.048,66 puncte (nou maxim istoric).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb