BVB Volum de aproape 33 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 iunie 2018

Volum de aproape 33 milioane de lei

Prime Transaction: "Peste 53% din rulajul şedinţei bursiere a fost asigurat de acţiunile Banca Transilvania şi BRD - Societe Generale"

Scădere de 5,81% pentru titlurile Conpet, ca urmare a datei ex-dividend

Rulajul consemnat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 32,78 milioane de lei, inferior valorii medii înregistrate în acest an, de circa 49,7 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction notează: "Săptămâna a început cu evoluţii mixte pentru indicii BVB, cuprinse între -0,43% pentru BET-NG şi +0,16% în cazul BET-TR.

Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit cu puţin şapte milioane de euro, în uşoară creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Un aport semnificativ a venit din partea titlurilor bancare, Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Societe Generale (BRD) asigurând peste 53% din rulajul de astăzi (n.r. ieri). Din indicele BET s-au remarcat acţiunile Transelectrica (TEL) care au crescut cu 2,25% şi DIGI Communications NV (DIGI) cu, +1,80%. La polul opus avem titlurile Conpet (COTE), care au scăzut cu 5,81% în contextul în care astăzi (n.r. ieri) a fost dată ex-dividend (n.r. prima zi în care cei care cumpără acţiuni nu mai beneficiază de dividende, efectul fiind resimţit, în general, printr-o scădere a preţului în piaţă), corecţia fiind inferioară valorii dividendului".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au însumat transferuri de 11,08 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,43 de lei, în apreciere cu 1,04%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13,18 lei, în urcare cu 0,3%, rulajul consemnat cu acţiunile societăţii bancare fiind de 6,58 milioane de lei.

Titlurile Electrica (EL) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 10,12 lei, în depreciere cu 0,39%, pe fondul unei valori transferate de 3,23 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 0,899 lei/acţiune, în scădere cu 0,11%, în contextul unui rulaj de 3,18 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu s-a realizat nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,05%, în timp ce indicele BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de titluri de la BVB, a crescut cu 0,1%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât cu 0,23%.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a avut o scădere de 0,09%, iar indicele BET­-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale pieţei s-a depreciat cu 0,02%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +13,79%

2. "Biofarm" (BIO): +6,96%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +6,94%

4. "Romcarbon" (ROCE): +5,59%

5. "Ropharma" (RPH): 4,14%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Conpet" (COTE): -5,81%

2. "Turism Felix" (TUFE): -5,22%

3. "Prebet" (PREB): -5,04%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -4,44%

5. "Oltchim" (OLT): -4,02%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb