ZIARUL BURSA

12 iunie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Summit istoric Donald Trump - Kim Jong-un

ÎNTÂI, AMENINŢĂRI, INSULTE; APOI... Summit istoric Donald Trump - Kim Jong-un

A.V.Internaţional / 12 iunie 2018

Actualizare Kim Jong Un părăseşte Insula Sentosa din Singapore, în urma summitului cu Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit insuliţa din Singapore care a găzduit astăzi summitul său istoric cu preşedintele american Donald Trump, relatează The Associated Press.

(V.D.)

-----

Actualizare Trump şi Kim au semnat un "document destul de cuprinzător" şi "istoric"

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat astăzi un "document destul de cuprinzător", potrivit locatarului Casei Albe, relatează BBC News.

(V.D.)

-----

Actualizare Trump anunţă că semnează un document cu Kim, fără să precizeze ce document

Preşedintele american Donald Trump a anunţat astăzi că urmează să semneze în scurt timp, împreună cu liderul nord-coreean Kim Jong Un un document, relatează The Associated Press.

(V.D.)

Cronologia reuniunii

A.V.Internaţional / 12 iunie 2018

Reuniunea programată astăzi între Donald Trump şi Kim Jong-un are loc în Singapore datorită neutralităţii relative şi a securităţii pe care o oferă acest oraş-stat. Singapore este una dintre puţinele ţări care încă găzduieşte o ambasadă nord-coreeană, iar multe dintre afacerile regimului Kim au fost făcute aici, potrivit presei străine.

"Băncile sunt doar finanţatori care-şi plasează cât mai avantajos banii"

MINISTRUL FINANŢELOR, EUGEN TEODOROVICI: "Băncile sunt doar finanţatori care-şi plasează cât mai avantajos banii"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 iunie 2018

Băncile sunt doar finanţatori care-şi plasează cât mai avantajos banii pentru ele însele, nu parteneri ai mediului de afaceri, a spus, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Oficialul a menţionat: "Tot aud că băncile sunt partenerii mediului de afaceri. Nu, băncile vor deveni cu adevărat parteneri pentru mediul de afaceri atunci când vor relaxa foarte mult condiţiile de finanţare. Până atunci, sunt finanţatori care-şi plasează într-un mod cât mai avantajos finanţele disponibile".

Guvernul a modificat legislaţia privind achiziţiile publice

Guvernul a modificat legislaţia privind achiziţiile publice

George MarinescuPolitică / 12 iunie 2018

Din dorinţa de a simplifica procedura achiziţiilor publice şi pentru a da un imbold lucrărilor necesare autorităţilor publice locale, Executivul a modificat, în şedinţa de vineri, 8 iunie 2018, normele metodologice din domeniu, introducând proceduri simplificate.

BAT investeşte 800 milioane euro în fabrica de la Ploieşti

BAT investeşte 800 milioane euro în fabrica de la Ploieşti

EMILIA OLESCUCompanii / 12 iunie 2018

Unitatea de producţie de la Ploieşti va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, acestea fiind necesare funcţionării dispozitivului glo - produsul inovator de încălzire a tutunului

British American Tobacco (BAT) va investi 800 de milioane de euro, în următorii 5 ani, în fabrica din Ploieşti. Investiţia, care va genera, într-o primă etapă, 200 de noi locuri de muncă în Româ-nia, va permite extinderea în Europa a produsului inovator de încălzire a tutunului - glo -, începând cu a doua jumătate a anului 2018, au precizat, ieri, în ocazia lansării proiectului, reprezentanţii producătorului de tutun.

KPMG, amendată pentru auditul "Quindell"

KPMG, amendată pentru auditul "Quindell"

A.V.Internaţional / 12 iunie 2018

Autoritatea britanică din sectorul contabilităţii a amendat, ieri, societatea KPMG cu 3,1 milioane de lire (4,1 milioane de dolari) pentru efectuarea necorespunzătoare a auditului companiei "Quindell" Plc, furnizor de software pentru sectorul financiar.

Cu barca printre insulele Ciclade

JURNAL DE CĂLĂTORIE Cu barca printre insulele Ciclade

Adelina ToaderCompanii / 12 iunie 2018

Vara este deja aici, iar ofertele de vacanţă sunt de mult pe piaţă, multe dintre ele deja epuizate. Ca în fiecare an, Grecia este principala destinaţie în care majoritatea românilor aleg să îşi petreacă concediile.

IMM-urile şi antreprenorii din România, încurajaţi să pătrundă pe piaţa SUA

RAMONA RADUCompanii / 12 iunie 2018

Prin programul "Smart Start USA", aceştia pot accesa finanţare pentru extindere pe piaţa nord-americană  

Ilan Laufer: "România are nevoie de un program care să sprijine IMM-urile şi pătrunderea acestora pe pieţele externe, şi care să nu mai depindă de niciun guvern ori altă instituţie publică"

Proiectul Smart Start USA, iniţiat şi coordonat de Ilan Laufer, fost ministru al Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, este un program destinat facilitării accesului IMM-urilor din România, şi din Europa de Est, pe piaţa americană, prin crearea unui parteriat extins cu autorităţile locale, camerele de comerţ, sindicatele şi societatea civilă.

Producătorul de telefoane "Xiaomi" anunţă pierderi de un miliard de dolari

ÎNAINTE SĂ SE LISTEZE LA HONG KONG, Producătorul de telefoane "Xiaomi" anunţă pierderi de un miliard de dolari

ALINA VASIESCUInternaţional / 12 iunie 2018

Producătorul chinez de smartphone-uri şi dispozitive conectate "Xiaomi", care a depus în luna mai, la Bursa din Hong Kong, documentele pentru lansarea unei oferte publice iniţiale, a raportat, ieri, pentru primul trimestru fiscal, o pierdere netă de 7 miliarde de yuani (1,09 miliarde de dolari), faţă de un rezultat negativ de 43,89 miliarde de yuani pe întregul an 2017.

Hoţia ca drept al omului

Cătălin AvramescuEditorial / 12 iunie 2018

Cătălin Avramescu

Am primit, zilele trecute, de la un student, un text al unei lucrări de diplomă. L-am parcurs şi am avut o bănuială. Am verificat. Într-adevăr. Respectivul pur şi simplu copiase textul unui articol din Wikipedia...

Declinul demografic continuă!

Declinul demografic continuă!

O.D.Miscellanea / 12 iunie 2018

Populaţia ţării noastre continuă să scadă. Declinul demografic s-a accentuat în luna aprilie, când s-au pierdut 8.910 de locuitori, cu 32,8% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Brazilia, din nou, marea favorită!

CM RUSIA 2018 Brazilia, din nou, marea favorită!

D.N.Sport / 12 iunie 2018

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va debuta peste două zile, iar înainte de primul fluier există o favorită certă: Brazilia. Casele de pariuri merg pe mâna echipei antrenate de Tite, specialiştii consideră ca a venit, din nou, momentul Braziliei, suporterii neutri tind să susţină că acesta va fi turneul lui Neymar. Evident că aceste păreri se mai pot schimba după primele meciuri, când toată lumea va putea evalua nivelul la care sunt toate echipele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Volum de aproape 33 milioane de lei

BVB Volum de aproape 33 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 12 iunie 2018

Prime Transaction: "Peste 53% din rulajul şedinţei bursiere a fost asigurat de acţiunile Banca Transilvania şi BRD - Societe Generale" 

Scădere de 5,81% pentru titlurile Conpet, ca urmare a datei ex-dividend

Rulajul consemnat în...

MFP a împrumutat 657,5 milioane lei, de la bănci

Bănci-Asigurări / 12 iunie 2018

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 657,5 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de titluri de stat pe 61 de luni, la un randament mediu de 4,80% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR),...

OPINII Poate rupe statul din clientela băncilor?

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 12 iunie 2018

Apropiata ofertă de certificate de trezorerie adresată populaţiei are (aproape) toate ingredientele pentru a reprezenta un succes de marcă. O dobândă de câteva ori mai mare decât cea plătită de cele mai importante bănci din sistem, lipsa...

Noi obligaţii pentru primării

Noi obligaţii pentru primării

George MarinescuMacroeconomie / 12 iunie 2018

Cu bugetele pe cale de implozie din cauza măririlor salariale aprobate în acest an, primăriile vor fi obligate să găsească fonduri pentru asigurarea asistenţei sociale. Cel puţin aşa reiese din proiectul de act normativ postat pe site-ul...

PSD vrea o nouă "OUG 13"

GEORGE MARINESCUPolitică / 12 iunie 2018

Cuprins de euforia dată de cei aproape 150.000 de oameni aduşi sâmbăta trecută la mitingul din Piaţa Victoriei, liderul PSD, Liviu Dragnea, pare dispus să treacă peste orice regulă democratică, din dorinţa de a-şi vedea pielea salvată sau spatele...

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2018

Macroeconomie / 12 iunie 2018

Creditul de consum din SUA a crescut sub aşteptări şi în aprilie 2018, cu 9,26 miliarde de dolari, după un avans de 12,28 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 4,8%, de la 4,9% în luna anterioară. Creditul...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo