BAT investeşte 800 milioane euro în fabrica de la Ploieşti

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 12 iunie 2018

BAT investeşte 800 milioane euro în fabrica de la Ploieşti

Unitatea de producţie de la Ploieşti va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, acestea fiind necesare funcţionării dispozitivului glo - produsul inovator de încălzire a tutunului

British American Tobacco (BAT) va investi 800 de milioane de euro, în următorii 5 ani, în fabrica din Ploieşti. Investiţia, care va genera, într-o primă etapă, 200 de noi locuri de muncă în Româ-nia, va permite extinderea în Europa a produsului inovator de încălzire a tutunului - glo -, începând cu a doua jumătate a anului 2018, au precizat, ieri, în ocazia lansării proiectului, reprezentanţii producătorului de tutun.

Aceştia au explicat că o nouă hală de producţie va fi construită de la zero pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcţionează cu dispozitivul glo. În total, spaţiul nou-creat de producţie va avea o suprafaţă totală de peste 7000 de metri pătraţi, iar 85% din producţia de Neostik-uri de la Ploieşti va merge la export. Fabrica din ţara noastră va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, conform surselor citate, urmând să furnizeze astfel de produse şi pentru piaţa noastră, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele şase luni de la lansare, mai întâi în Bucureşti şi apoi în 17 alte oraşe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo, subliniază reprezentanţii BAT.

Investiţia anunţată ieri va contribui şi la creşterea capacităţii de producţie a ţigaretelor tradiţionale, cu circa 20%.

Ram Addanki, director Aria Europa Centrală şi de Sud, British American Tobacco, a declarat: "În prezent, 60% din produsele fabricate în Româ-nia pleacă la export în alt 45 de ţări, iar acest procent va creşte la 70%, ca urmare a noilor investiţii. Dorim să continuăm să investim în România şi sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară. Deoarece piaţa neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi şi pentru investiţiile noastre, precum şi pentru veniturile guvernamentale şi pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunţat planuri de asigurare a frontierelor româneşti până la sfârşitul anului şi a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluţii legale la problema ilicitului". Fabrica British American Tobacco din Ploieşti este deja una dintre cele mai avansate unităţi de producţie din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, după o investiţie de aproape 310 de milioane de euro, până în prezent. Cu noile capacităţi de producţie, fabrica BAT din Ploieşti va deveni una dintre cele cinci mari unităţi de producţie BAT din lume.

Anul trecut, BAT a contribuit cu pes-te 1,7 miliarde de euro la bugetul de stat, sub formă de accize şi alte impozite. Până acum, compania a investit peste 310 milioane de euro în fabrica din Ploieşti, dintre care circa 60 de milioane, anul trecut.

În total, BAT are peste 2.500 de angajaţi în ţara noastră, alte 25.000 de locuri de muncă fiind create indirect, prin lanţul de aprovizionare şi distribuţie al companiei.

Prezent la evenimentul BAT de ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovic,i a spus că autorităţile încearcă să găsească un echilibru între ceea ce înseamnă sănătatea publică şi fiscalitatea. Oficialul a mai menţionat, printre altele, că, până la finalul acestui an, Guvernul intenţionează să securizeze punctele vamale, prin scanarea tuturor produselor care intră în ţară, în vederea combaterii evaziunii fiscale. "Prin implementarea acestui proiect, care va ajuta foarte mult piaţa internă, într-un singur an putem aduce minim 1 miliard de euro la bugetul de stat, orice fel de trafic ilicit urmând să fie stopat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb