JURNAL DE CĂLĂTORIE Cu barca printre insulele Ciclade

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 12 iunie 2018

Cu barca printre insulele Ciclade

Vara este deja aici, iar ofertele de vacanţă sunt de mult pe piaţă, multe dintre ele deja epuizate. Ca în fiecare an, Grecia este principala destinaţie în care majoritatea românilor aleg să îşi petreacă concediile.

Thassos, Lefkada, Corfu, Creta sau Rhodos sunt destinaţiile greceşti în care întâlneşti cel mai adesea turişti români. Toţi se înghesuie aici, deşi Grecia nu duce lipsă de locuri în care poţi petrece o adevărată experienţă elenă.

Cu toate acestea, în ultimii ani, turiştii pun mai mult accent pe experienţa în sine şi au început să caute locuri mai puţin turistice, dar pline de farmec grecesc şi autenticitate, după cum ne-a spus Karimalis Haralambos, preşedintele Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

Şi dacă eşti în căutarea unei experienţe 100% greceşti, poţi opta pentru o vacanţă pe barcă, plutind printre insulele Ciclade, cel mai faimos arhipelag din Marea Egee.

Fie că alegi să navighezi singur barca, fie că închiriezi una cu echipaj profesionist, o aventură pe mare, sărind de pe o insulă pe alta te va introduce în atmosfera grecească.

Insulele Cicalde sunt cunoscute prin stilul lor specific cu case aruncate pe crestele dealurilor în culori caracteristice - alb şi albastru, pe fundalul stâncilor aride. Cerul şi marea, şi ele în nuanţe de albastru, încadrează perfect întregul peisaj.

Numele insulelor vine din grecescul "kyklades" - cerc, roată - şi se referă la forma rotundă a arhipelagului care înconjoară insula sacră Delos - centrul spiritual al lumii antice greceşti, locul de naştere mitic al zeitei Artemis (Diana) şi al zeului Apollo şi înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, din anul 1990. Potrivit mitologiei greceşti, Poseidon, zeul mării, a fost atât de furios pe nimfele Cyclades, încât le-a transformat în insule.

Conform Organizaţiei de Turism a Greciei, milioane de vizitatori greci şi străini vin în fiecare an în Ciclade pentru a se bucura de soarele strălucitor şi de apele albastre de cristal, în căutarea paradisului de pe pământ.

Cele mai cunoscute insule din arhipelagul Ciclade sunt Santorini, pentru peisajul său romantic şi unde, potrivit preşedintelui Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei, tot mai mulţi chinezi şi indieni vor să se căsătorească, dar şi Mykonos, pentru cluburi şi distracţie.

În insulele Ciclade poţi găsi şi locuri liniştite şi mai puţin cunoscute turiştilor. În croazira noastră printre aceste insule, ne-am orit în Kythnos, Kea şi Serifos, unde golfurile liniştite şi plajele retrase te aşteaptă la tot pasul, iar în porturile mici şi cochete găseşti stilul de viaţă tradiţional.

Cu barca se poate merge peste tot şi oriunde ai ajunge te poţi bucura de un prânz lung la o tavernă pe malul mării, de plajă, iar seara de un apus senzaţional.

În plus, fiecare oprire înseamnă o nouă descoperire: o plajă, un golf sau ruine ale marilor temple antice ori monumente străvechi.

În insula Kea, de exemplu, se află un templu dedicat zeiţei Atena, lângă un golf retras. De pe plajă urci scările de pe deal şi descoperi o bucată de istorie gata să se lase admirată în bătaia vântului sărat şi a soarelui puternic.

Grecia este nesfârşită.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. un articol office ... ne scrii si versiunea soul ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb