Felix Bănilă - propunerea lui Toader pentru şefia DIICOT

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 iunie 2018

Felix Bănilă - propunerea lui Toader pentru şefia DIICOT

Lupta pentru şefia parchetelor pare mai îndârjită decât oricând. În contextul ultimelor asalturi asupra justiţiei, Tudorel Toader a decis să trimită la Cotroceni propunerea sa pentru şefia DIICOT.

Nemulţumit de res-pingerea primei propuneri pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT şi de prelungirea de către Preşedintele Iohannis a interimatului lui Daniel Horodniceanu în fruntea instituţiei, ministrul Justiţiei a găsit repede un înlocuitor.

Privind în ograda proprie, printre foştii săi studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi, Tudorel Toader l-a găsit pe procurorul Felix Bănilă de la Parchetul Tribunalului Bacău.

Bănilă este procurorul care a declarat că nu înţelege de ce protocoalele încheiate de DNA cu SRI au fost secretizate şi a susţinut că el nu intenţionează să semneze astfel de documente pentru că metodologia de colaborare între cele două instituţii este destul de clară.

Omul lui Toader a fost audiat la începutul săptămânii trecute de secţia pentru procurori din cadrul CSM. După ce şi-a expus viziunea managerială cu privire la DIICOT, Felix Bănilă a primit avizul favorabil din partea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii pentru a ocupa funcţia de procuror- şef al instituţiei în cauză.

Oricum, Tudorel Toader declarase că şi cu, şi fără avizul CSM, el va merge cu această propunere la Cotroceni. Având de partea sa avizul favorabil al secţiei de procurori din cadrul CSM, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror- şef al DIICOT ar putea fi cu greu refuzată de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Constatăm doar momentul în care ministrul Justiţiei a trimis propunerea sa Preşedintelui Iohannis. Deşi putea să o trimită miercurea trecută, înainte ca Preşedintele României să plece în vizită oficială în Polonia, Toader a ales să aştepte. Iar luni, exact după afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, făcute la miting şi la un post tv în legătură cu procurorii DIICOT care o anchetează pe Viorica Dăncilă, ministrul Jus-tiţiei s-a executat şi a trimis propunerea sa la Cotroceni, dorind mazilirea cât mai rapidă a interimarului Daniel Horodniceanu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ceinseamna dicot ba mamelucilor? credeti ca toti in destept ca vou?

    1. Puteai "citi" poza și te lămureai ! :-)

      Florine, nu crezi că-i ceri prea mult? După cum scrie, nu pare a avea patru clase. Trebuie să fim toleranți cu analfabeții, cu infractorii, cu putorile; și să-i trimitem în parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb