CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 MAI - 8 IUNIE Avans de 10,05% pentru Digi Communications

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 iunie 2018

Avans de 10,05% pentru Digi Communications

Acţiunile Digi Communications NV (DIGI), compania-mamă a RCS&RDS, au marcat, în intervalul 31 mai - 8 iunie, un salt de 10,05%, în raport cu moneda euro, devenind cel mai rentabil emitent din cadrul BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care a crescut cu 1,93%, în săptămâna recent încheiată.

Vineri, 8 iunie, înaintea deschiderii şedinţei de tranzacţionare, operatorul de telecomunicaţii anunţa bursa privind demararea unui program de răscumpărare de acţiuni clasa B, urmând ca, pentru o perioadă de douăsprezece luni, până pe data de 1 mai 2019, să achiziţioneze cel mult 3,4 milioane de titluri, reprezentând maximum 10% din capitalul social subscris clasa B.

Preţul maxim de achiziţie al unei acţiuni va fi egal cu media celui mai mare preţ din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacţionare înainte de data achiziţiei, plus 5%, iar preţul minim per acţiune va fi egal cu media celui mai mic preţ din fiecare dintre cele cinci zile de tranzacţionare înainte de data achiziţiei, minus 5%.

În debutul programului, se intenţionează ca începând cu data de 11 iunie 2018 să fie achiziţionat un volum total de 500.000 de acţiuni, ce va putea fi ajustat prin decizia societăţii, se arată în notificarea remisă de emitent bursei.

Piaţa a reacţionat prompt, cotaţia DIGI urcând în acea zi cu 8,12%, cel mai mare salt procentual avut de acţiunile operatorului de telecomunicaţii de la listarea la BVB, la jumătatea lunii mai a anului trecut.

Volumul consemnat pe data de 8 mai a fost de 19.754 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 14.850 de unităţi.

Pentru restul şedinţelor de tranzacţionare cuprinse în intervalul 31 mai - 8 iunie, cotaţia DIGI a oscilat între o scădere de 1,72%, înregistrată pe data de 4 mai, pe fondul unui volum de 11.293 de acţiuni şi o creştere de 5,12%, apărută pe data de 7 iunie, în contextul în care au fost transferate 19.834 de titluri, aceasta fiind cea de-a doua cea mai mare creştere procentuală a acţiunilor emitentului, de la intrarea la tranzacţionare la bursă.

Trebuie menţionat că, de la listare şi până în prezent, cotaţia DIGI s-a situat pe un trend descendent, preţul acţiunii situându-se, în cea mai mare parte a timpului, sub preţul la care s-a închis oferta pentru investitorii instituţionali, de 40 de lei/unitate.

Analiştii din piaţa de capital consultaţi de Ziarul BURSA au indicat drept motive pentru apariţia acestei situaţii acuzaţiile DNA la adresa conducerii societăţii în perioada de după listare, gradul mare de îndatorare al emitentului (circa 90% la finalul anului 2017), precum şi existenţa la BVB a unor oportunităţi mult mai bune pentru investitori.

Vineri, 7 iunie, preţul acţiunii emitentului a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 33,3 lei/titlu, cu 16,75% sub cel din ofertă, după ce, pe data de 31 mai, cotaţia DIGI a atins un minim istoric de 29 de lei.

Capitalul social al emitentului este format din 100 milioane de acţiuni, acestea fiind împărţite în aproape 65,76 milioane de acţiuni clasa A, cu o valoare nominală de 0,1 euro şi peste 34,24 milioane de acţiuni clasa B, admise la tranzacţionare la BVB, cu o valoare nominală de 0,01 euro.

Valoarea de piaţă a operatorului de telecomunicaţii la bursă este de 3,33 miliarde de lei (circa 708 milioane de euro).

Pentru primele trei luni ale acestui an, DIGI a raportat un profit net de 14,812 milioane de euro, în scădere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când rezultatul a fost de 15,84 milioane de euro.

Titlurile DIGI au fost incluse în indicele BET la începutul lunii iulie a anului trecut, în prezent având o pondere în principalul coş de acţiuni al pieţei de 3,88%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a avut un avans de 2,32%, în raport cu moneda euro, în perioada 31 mai - 8 iunie.

Cu un salt de 11,25%, în raport cu moneda euro, titlurile Sphera Franchise Group (SFG) reprezintă emitentul cu cea mai mare creştere din cadrul indicelui extins, în intervalul menţionat.

Pe data de 8 iunie, preţul acţiunilor emitentului stagna, pe fondul unui rulaj de numai 1.800 de titluri, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de 32.400 de unităţi.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,06%, în raport cu moneda euro, în intervalul 31 mai - 8 iunie.

Cea mai bună evoluţie din cadrul său a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), care s-au apreciat, în intervalul menţionat, cu 8,39%, în raport cu moneda euro.

Vineri, 8 iunie, cotaţia SIF2 a stagnat, pe fondul unui rulaj de 306.396 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 288.600 de unităţi.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 31 mai - 8 iunie, este condus de acţiunile Electroputere (EPT), ce au avut o creştere de 15,14%, în raport cu moneda euro.

Locul al doilea este ocupat de titlurile SFG, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Biofarm (BIO), cu un avans a fost de 10,68%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 31 mai - 7 iunie, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, care au urcat cu 3,77%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BT Index Romania ROTX, cu o creştere de 3,26%, în timp ce titlurile BT Maxim, care s-au apreciat cu 3,24%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a scăzut cu 0,98%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a coborât, în intervalul 31 mai - 8 iunie, cu 0,21%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,17%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 2,92%, în intervalul 31 mai - 8 iunie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.740 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 115,8 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cei care a-ti cumparat actiuni la securisti de la digi a-ti luat teapa,deg pretul a scazut f mult securisti isi rascumpara actiunile,fraieri ramin cu buza umflata

    1. La care scoala elementara ai frecventat

      matale de esti atat de agramat ? Invata 

      mai intai sa scrii si abia apoi incumeta- 

      te sa faci comentarii de doi bani !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb