ÎNTÂI, AMENINŢĂRI, INSULTE; APOI... Summit istoric Donald Trump - Kim Jong-un

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iunie 2018

Summit istoric Donald Trump - Kim Jong-un

Actualizare Kim Jong Un părăseşte Insula Sentosa din Singapore, în urma summitului cu Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit insuliţa din Singapore care a găzduit astăzi summitul său istoric cu preşedintele american Donald Trump, relatează The Associated Press.

Coloana oficială a lui Kim a părăsit Insula Sentosa marţi după-amiaza, după ce liderul nord-coreean a semnat documentul cu preşedintele american.

(V.D.)

-------

Actualizare Trump şi Kim au semnat un "document destul de cuprinzător" şi "istoric"

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat astăzi un "document destul de cuprinzător", potrivit locatarului Casei Albe, relatează BBC News.

BBC subliniază că nu se ştie ce conţine acest document "istoric" şi "cuprinzător".

"Am decis să lăsăm trecutul în urmă", a declarat Kim, potrivit translatorului său.

"lumea va asista la schimbări majore", a adăugat el.

"Mulţumesc foarte mult, a fost fantastic", i-a spus Trump lui Kim, zâmbind amândoi şi strângându-şi mâinile.

(V.D.)

-------

Actualizare Trump anunţă că semnează un document cu Kim, fără să precizeze ce document

Preşedintele american Donald Trump a anunţat astăzi că urmează să semneze în scurt timp, împreună cu liderul nord-coreean Kim Jong Un un document, relatează The Associated Press.

Locatarul Casei Albe a refuzat să precizeze ce va semna.

"Mergem în acest moment să semnăm", a declarat el după ore de discuţii cu Kim, astăzi, în Singapore.

Întrebat ce va semna, Trump a răspuns "vom anunţa asta în câteva minute".

(V.D.)

-------

Actualizare Preşedintele american, Donald Trump, prevede "o relaţie formidabilă" cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Vom avea o relaţie formidabilă, nici nu mă-ndoiesc", le-a spus preşedintele american reporterilor prezenţi la summitul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuţiile private.

La rândul său, liderul nord-coreean a declarat că "vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici".

(V.D.)

------

Actualizare "Vom soluţiona o mare problemă" şi "o mare dilemă", anunţă Trump la summitul cu Kim

Preşedintele american Donald Trump pare optimist în legătură cu capacitatea sa de a convinge Coreea de Nord să-şi abandoneze armamentul nuclear, în urma unei lungi întâlniri tête-à-tête cu liderul Kim Jong Un, comentează The Associated Press.

"Vom soluţiona o mare problemă" şi "o mare dilemă", a a declarat Trump marţi, în deschiderea discuţiilor alături de anturajele ambilor lideri.

Şeful statului american a evocat realizarea unui "enorm succes" împreună cu liderul nord-coreean şi preconizează că "Acesta va fi un succes. Se va face".

(V.D.)

------

Actualizare Trump şi Kim şi-au dat mâna la începutul summitului istoric în Singapore

Cei doi şi-au strâns mâna o vreme şi au pozat în faţa unui rând de steaguri americane şi nord-coreene.

Trump l-a condus apoi pe Kim pe un culoar, unde au schimbat câteva vorbe.

Trump preconizează că va avea o "relaţie grozavă" cu Kim în deschiderea summitului.

"Am venit aici după ce am depăşit" toate obstacolele, a declarat, la rândul său Kim.

(V.D.)

-------

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au programată astăzi, în Singapore, o întâlnire la nivel înalt, cei doi oficiali având în plan să discute, în principal, despre denuclearizarea peninsulei coreene şi mecanismele de menţinere a păcii. Reuniunea este planificată să aibă loc la hotelul Capella din insula Sentosa.

Ambii preşedinţi au sosit în Singapore duminică.

Ieri, presa de stat nord-coreeană a anunţat că Phenianul vrea să stabileas­că "o nouă relaţie" cu SUA, manifestând astfel o schimbare majoră de ton după ani de animozităţi.

Şi Donald Trump şi-a exprimat optimismul în aşteptarea acestui moment considerat istoric. Trump speră că primul summit SUA-Coreea de Nord va declanşa un proces de pace care va culmina cu renunţarea Phenianului la înarmarea nucleară.

Phenianul nu a promis niciodată, în mod clar, că are ca obiectiv dezarmarea, însă agenţia de presă KCNA din Coreea de Nord a relatat, potrivit Reuters, că cei doi lideri vor discuta despre "un mecanism permanent şi durabil de menţinere a păcii" şi "denuclearizare" în peninsula coreeană. Presa străină subliniază că nu poate fi anticipată atitudinea liderului comunist în această problemă, chiar dacă, în trecut, Kim Jong-un declara că este hotărât să-şi denuclearizeze ţara într-o anumită formă.

Agenda discuţiilor celor doi lideri nu a fost făcută publică, însă presa internaţională consideră că un alt subiect important al summit-ului îl vor reprezenta sancţiunile împotriva Coreei de Nord, care sunt, de asemenea, legate de denuclearizare. Recent, Donald Trump s-a angajat să elimine sancţiunile economice impuse Coreei de Nord, însă, în acelaşi timp, a pregătit sancţiuni suplimentare, care vor fi aplicate dacă negocierile cu Phenianul vor eşua.

Scenariile analiştilor arată că, în situaţia în care va renunţa măcar parţial la programul nuclear, liderul nord-coreean ar putea să ceară avantaje economice imediate, precum reluarea cooperării cu Coreea de Sud, inclusiv relansarea Complexului Industrial Kaesong.

Trump şi-a exprimat disponibilitatea să ajute la reconstruirea economiei nord-coreene, dacă Phenianul îşi va distruge armele nucleare. Acesta a menţionat: "Îi vom garanta securitatea (n.r. lui Kim Jong-un) . Va fi în siguranţă, va fi fericit, ţara sa va fi bogată, foarte prosperă".

Conform presei internaţionale, este puţin probabil ca oficialul american şi cel de la Phenian să abordeze, în discuţiile de astăzi, aspecte legate de drepturile omului (peste 100.000 de bărbaţi, femei şi copii sunt închişi în lagărele pentru prizonieri politici din Coreea de Nord).

În schimb, specialiştii anticipează că războiul din Coreea ar putea fi pe agenda summitului şi este posibil să asistăm la un tratat de pace între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Ieri, diplomaţii din delegaţiile Statelor Unite şi Coreei de Nord s-au întâlnit pentru pregătirea unui document care ar putea fi susţinut de cei doi lideri.

Reuniunea vine după decenii de tensiuni majore în Peninsula Coreeană legate de programul nuclear al Phenianului şi după câteva luni în care Trump şi Kim s-au ameninţat şi insultat reciproc.

Conform estimărilor specialiştilor, dacă lucrurile se vor desfăşura fără probleme, oficialul de la Phenian va deveni primul lider nord-coreean invitat la Casa Albă, fiind posibil chiar ca ambii preşedinţi, alături de omologul lor sud-coreean, Moon Jae-in, să fie recompensaţi cu Premiul Nobel pentru Pace. Însă, unele scenarii prevăd că este posibil şi ca summitul să se termine fără rezultate importante.

Presa străină atrage atenţia că "nu putem avea prea mare încredere" în liderul nord-coreean, care urmăreşte doar supravieţuirea regimului său, res­pectiv să-şi salveze economia.

Donald Trump a fost întrebat, zilele trecute, cât timp îi va lua ca să înţeleagă dacă preşedintele nord-coreean este serios în negocieri, iar oficialul de la Casa Albă a spus: "Voi şti din primul minut, în funcţie de ce voi simţi".

Conform propriilor declaraţii, Trump se simte pregătit pentru întâlnirea cu Kim. Dat fiind că ambii lideri au un comportament imprevizibil, reuniunea este aşteptată să dureze de la câteva minute până la zece ore sau chiar două zile. Dacă se va finaliza cu succes, reuniunea de astăzi poate fi prima dintr-o serie de negocieri SUA - Coreea de Nord.

Autorităţile din Singapore au luat măsuri stricte de securitate în zona hotelului de lux de pe Insula Sentosa din Singapore, unde va avea loc summitul.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. heads up cu Trump pe miza maxima. good job Kim. dracnea pe unde e baieti? unde? in turnamente? joaca la mai multe mese? pe 1c/2c cu bugetarii? pe bonuri de masa cu asistatii sociali? si joaca si cu play money in turneul rezervat detinutilor de drept comun? respect. Pablito, cind ajungi la o masa finala te urmarim pe CNN. deal?

    1. Unde e Klemm?

    Americanii au ales odata cu Donald Trump, cel mai bun presedinte de la Ronald Reagan incoace. In ciuda unei complex de medie ostil si opozitie din partea globalistilor, a reusit. They never thought he would win. Ghinion. A reusit si intoarce intoarce incet cursul lumii. Palariile albe din SUA considera ca este genial si-l apara si-l iubesc pe POTUS.

    PS pentru Dragnea - POTUS uraste coruptia si coruptii, precum si incalcarea drepturilor fundamentale ale omului si pe cei care incalca aceste drepturi, asa ca slabe sperante pentru tine daddy 

    1. Securitatea a apărat toate drepturile omului, dreptul la sărăcie, dreptul la abuz, dreptul la propagandă securistă.

      daca erai in peninsula Corea si nu in cea din Teleorman oare cum arata decizia CCR , draga Liviu

      Trump a oprit și marota Coreea de Nord.. Propaganda securistă globală mai are la dispoziție doar războiul erorii și se termină toate marotele securității globale.

      Revocarea se face de către președinte. Zice textul că Iohannis are 1 opțiuni, face.revocarea. 

    Noi trebuie să respectăm ce au hotărât ei!

    1. Acia rămâne fără harneli.

    "... liderul nord-coreean a semnat un document, cu președintele american, care a rămas în urmă la hotelul în care s-au întâlnit."

    Cine o fi rămas în urmă ?

    Să fie documentul, să fie președintele ? :-) 

    1. ..cred ca ai o viziune savuroasa cu privire la ceea ce s-a intamplat astazi pe insula Sentosa, si nu ai inteles absolut nimic.

      Little Kim care a ramas cu o tara impututa radioactiv alaturi de un partener care nu vrea sa-l sustina financuiar la "curatenie", ci doar il exploateaza, China, a prins oportunitatea de a nu mai fi la cheremul celor care l-au folosit. Da se pare ca micutul Kim este istet, iar POTUS este genial. 

      Întrebarea mea era adresata redactorului Bursa care a pus știrea pe site.

      Tu ce ai înțeles ? :-) 

    Delicioasa melodia Pen Pineapple Apple Pen dupa care este parafrazata ilustratia!

    "Trucarea" pozei este geniala. Cred ca Make este un pic invidios. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb