BVB vrea să păstreze obligaţiile pentru emitenţii de pe Rasdaq

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2013

Lucian Anghel

Lucian Anghel

Lucian Anghel: "BVB susţine elaborarea unei legi care să clarifice statutul Rasdaq"

Bursa de Valori Bucureşti consideră că problema clarificării statutului pieţei Rasdaq afectează imaginea pieţei de capital, iar rezolvarea sa nu mai suportă amânare, potrivit declaraţiilor preşedintelui BVB, Lucian Anghel.

Domnia sa a confirmat, ieri, că Bursa a transmis CNVM o solicitare pentru calificarea şi/sau autorizarea pieţei Rasdaq ca sistem alternativ de tranzacţionare (ATS), demers pentru care a fost criticată de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital.

Lucian Anghel a ţinut, însă, să precizeze că BVB nu intenţionează să schimbe obligaţiile pentru emitenţi.

AIPC a acuzat BVB de netransparenţă întrucât Bursa nu a dat curs solicitării investitorilor să informeze privind planurile referitoare la piaţa Rasdaq.

Bursa răspunsese într-un comunicat evaziv că încadrarea Rasdaq într-unul din tipurile de piaţă prevăzute în legislaţia autohtonă şi de directivele europene reprezintă o prioritate atât pentru Bursa de la Bucureşti, cât şi pentru CNVM.

Întrebat direct dacă solicitarea de calificare a Rasdaq ca ATS există şi ce anume conţine, Lucian Anghel a spus: "Am transmis către Comisie acea solicitare (pentru calificarea şi/sau autorizarea pieţei Rasdaq ca sistem alternativ de tranzacţionare - n.r.) Trebuie să recunoaştem că Rasdaq-ul este o problemă de foarte mult timp în România şi tot încercăm să o ţinem sub preş. Imaginea pieţei de capital este afectată, atât intern, cât şi la nivel internaţional. Considerăm absolut necesară menţinerea tuturor reglementărilor de pe piaţă. Nu se schimbă nimic.

Milităm pentru emiterea unei legi care să reglementeze această problemă. Trebuie să facem ceva, nu mai putem amâna la nesfârşit".

Potrivit directorului general al BVB, Victor Cionga, România ar putea primi un avertisment de la Comisia Europeană dacă statutul Rasdaq nu va fi clarificat în sensul că este o piaţă reglementată conform directivelor europene sau un sistem alternativ de tranzacţionare.

Statutul pieţei Rasdaq a ridicat numeroase controverse, de-a lungul timpului, întrucât CNVM a aplicat pentru Rasdaq reguli similare unei pieţe reglementate, însă segmentul nu se încadrează la această categorie potrivit normelor europene.

Strategia BVB, la AGA

Bursa de Valori Bucureşti va prezenta o strategie pe termen mediu, cu ţinte cantitative în Adunarea Generală de bilanţ, potrivit lui Lucian Anghel, preşedintele BVB.

În prima conferinţă de presă a actualului Consiliu BVB (n.r. ales pe 9 ianuarie 2012), Lucian Anghel a anunţat că obiectivele concrete cu ţinte cantitative şi termene ale strategiei BVB urmau să fie stabilite împreună cu noul director general al BVB ce avea să fie selectat.

Cu ajutorul unei firme de recrutare, Bursa l-a ales pe Victor Cionga pentru poziţia de CEO în luna iulie, însă acesta nu a intrat în pâine decât în septembrie, când a fost avizat de CNVM.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Se pare ca Dl Cionga a fost ales dintr-o lista din care domnia sa nu facea parte

    O sa fie interesant cum o sa justifice in AGA CA-ul aceasta alegere si conditiile in care s-a facut.  

    Iata ce rpivire "agera" are acest "capitan de cuirasat". Domnule Presedinte sunteti, minunat... sunteti extraordinar...dar...lipsiti cu desavarsire. Din realitae evident .Vedeti mai bine articolul cu producatorii americani de film. Cauta mina de lucru ieftina pentru decoruri.Si Dvs Va potriviti perfect, pentru ca sunteti doar de ...decor :)

    1. Nu e de decor, deloc. Sustine la greu Directia economica , are grija si il asculta pe CFO. Saracu, nu stie ce sprijina cu atata ardoare, atat el, cat si Chipesul si Somnorila . Stria si cu doamnele lui de poveste va fac si fac pe toti. Domnule Presedinte, daca tot va doare in cot ca presedentiti o companie care, din pacate, are angajati foarte buni profesional, dar batjocoriti, exploatati si umiliti, macar nu il mai sustineti pe ala. Impreuna cu el, distrugeti material si moral tot ce e bun acolo. Sunteti un penibil. Imi permit , sa ii spun asta si domnului Cionga! Nu v-ati ales oamenii de incredere care v-ar fi trebuit.

      Cine este Chipesul?

    Sa stiti Dargi lucratori ai Securitatii, ca fara ajutorul Dumneavoastra nemijlocit, piata de capital era foarte vioaie...Nu e asa Domnule Cionga? (Citam si eu din "operele Dvs. cinematografice" din anii 90).

    1. Nu, BVB a fost bleaga si cu, si fara securisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb