CA SĂ OBŢINĂ FINANŢARE EXTERNĂ Băncile din Cipru vor fi supuse unui audit

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2013

Guvernul cipriot a acceptat, săptămâna aceasta, ca sistemul bancar din ţară să fie supus unui audit extern în baza căruia creditorii străini să se asigure că instituţiile financiare respectă standardele internaţionale de combatere a spălării banilor.

Auditul este o condiţie pentru obţinerea, de către Cipru, a mult aşteptatului pachet de salvare financiară de la zona euro şi Fondul Monetar Internaţional, estimat la 17 miliarde euro. Cea mai mare parte a banilor din eventualul pachet de sprijin va fi des-tinată recapitalizării băncilor cipriote.

În urma reuniunii miniştrilor de finanţe din zona euro (Eurogroup), care a avut loc luni, la Bruxelles, Jeroen Dijsselbloem, noul lider al Eurogroup, şi-a exprimat speranţa că auditul va fi întocmit de o firmă din afara ţării.

Noul ministru de finanţe din Cipru, Michalis Sarris, a declarat că auditul va fi realizat în colaborare cu Moneyval, organism interguvernamental afiliat Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, sub auspiciile băncii centrale cipriote.

Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, a afirmat că auditul este "cel mai convingător mijloc de a răspunde preocupărilor persistente" în legătură cu faptul că băncile din Cipru au fost folosite pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Amintim că Germania a lansat acuze la adresa sectorului bancar cipriot, arătând că fluxurile mari de capital orientate de Cipru către Rusia indică faptul că instituţiile financiare din insulă sunt folosite în scopuri ilicite de către bogătaşii ruşi.

Ciprul, care este una din cele mai importante surse de investiţii străine directe în Rusia, a negat acest acuzaţii, subliniind că legile sale din sectorul corporate şi alinierea la sistemul financiar european au reprezentat o atracţie pentru investitorii ruşi, nu un paradis pentru cei care spală bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb