Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis că 126 de mărci ale Realitatea sunt deţinute de societăţile E-Boutique KFT şi Win Win Business, controlate de Elan Schwartzenberg, însă Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Realitatea Media, spune că această decizie este "procedurală" şi "nu-şi va produce efectele", potrivit surselor de presă.
În fapt, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat, marţi, câştig de cauză societăţilor E-Boutique Kft. şi Win Win Business & Lobby Company Limited, într-un proces privind proprietarul mărcilor Realitatea Media SA.
Decizia CAB, care a admis recursurile depuse de E-Boutique KFT şi Win Win Business & Lobby Company Limited în acest proces, este "irevocabilă".
Avocatul Gheorghe Piperea, care a reprezentat societatea E-Boutique KFT în procesul cu Realitatea Media, a declarat că folosirea de către Realitatea Media a mărcilor pierdute în instanţă devine ilegală.
"Începând de azi re-devine posibilă salvarea Realitatea TV. Curtea de apel Bucureşti a confirmat ieri valabilitatea contractului de cesiune de mărci prin care, în luna mai 2012, Realitatea Media, societate în insolvenţă, vindea societăţii Win-Winn, cu acordul administratorului judiciar de atunci şi al comitetului creditorilor, un număr de 126 de mărci înregistrate (inclusiv Realitatea tv, .net, fm, The Money Channel şi Guerilla), plus 9 mărci neînregistrate încă. Aceste mărci vor fi azi înregistrate şi la OSIM şi la CNA pe numele societăţii Win-Win. Începând de azi, folosirea acestor mărci de către Realitatea Media, societate în insolvenţă, este ilegală", a scris Piperea pe o reţea de socializare.
"Contractul de cesiune validat de Curtea de Apel Bucureşti a fost un sale and lease back, prin care se finanţa activitatea televiziunii şi radiourilor din preţul vânzării mărcilor.
Pentru că, prin graţia judecătorului sindic şi eforturile echipei care a preluat prin fraudă Realitatea Media de la adevăraţii proprietari, această societate este acum în faliment (nedeclarat încă), singura şansă reală de salvare este operarea acestor mărci de către proprietarul lor, societatea Win-Win. Ziariştii şi "ziariştii" care au susţinut echipa "managerială" care a preluat Realitatea Media, prin fraudă, de la adevăraţii proprietari, trebuie să se pregătească de plecare", menţionează avocatul Piperea.
Win Win Business & Lobby Company Limited a fost reprezentată în acest proces de societatea de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP).
Ca urmare a validităţii contractului de licenţă încheiat între Win Win Business & Lobby Company Limited şi Realitatea Media S.A la data de 18.04.2012, simultan cu contractul de cesiune a mărcilor, cele 126 de mărci înregistrate şi cele 9 mărci aflate în procedura de înregistrare, proprietatea Win Win Business & Lobby Company Limited, vor putea fi folosite de Realitatea Media S.A., cu plata corespunzătoare a unei redevenţe lunare negociate de părţi prin contractul de licenţă, se arată într-un comunicat al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners.
"Soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti pune capăt unui şir de ilegalităţi săvârşite în dauna clientului nostru şi conferă legitimitate Realitatea Media în utilizarea pe mai departe a mărcilor aflate în proprietatea Win Win Business & Lobby Company Limited", a declarat Călin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior în cadrul ZRP.