CĂLIN IONESCU, CEO SPHERA FRANCHISE GROUP: "Ne propunem să avem peste 180 de restaurante, până la sfârşitul acestui an"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 februarie 2022

Călin Ionescu, Directorul General Sphera Franchise Group

Călin Ionescu, Directorul General Sphera Franchise Group

Sphera Franchise Group, companie ce operează lanţurile de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, are un plan de dezvoltare solid, continuă să deschidă unităţi noi, iar până la sfârşitul acestui an compania îşi propune să aibă în portofoliu peste 180 de restaurante în cele trei pieţe în care operează - România, Italia şi Republica Moldova -, afirmă Călin Ionescu, directorul general al Sphera.

Bineînţeles că situaţia creată de pandemia Covid-19 a afectat, în primă fază, activităţile companiei, dar aceasta operea­ză lanţuri de restaurante ce s-au adaptat noului context, prin accelerarea tuturor programelor de transformare a businessului Sphera, digitalizare, dar şi prioritizarea iniţiativelor şi planurilor de afaceri pe care compania le avea deja planificate sau chiar în curs de derulare, spune reprezentantul Sphera Franchise Group, apreciind: "După şocul iniţial, care a produs efecte negative în operaţiunile noastre şi ale tuturor, am reuşit să depăşim acest episod. Pe tot parcursul pandemiei, în funcţie de situaţiile din fiecare ţară, impactul a fost resimţit diferit de la trimestru la trimestru. Totuşi aici, diversificarea pe care o avem - prin expunerea pe trei pieţe diferite - ne-a ajutat să gestionăm efectele negative ale pandemiei prin nivelarea vânzărilor totale", spune Călin Ionescu.

Conform CEO-ului Sphera, în ciuda perioadei de incertitudini şi restricţii, compania a ales calea investiţiilor, strategie ce a dat rezultate:"Am continuat investiţiile pe care le aveam deja în derulare şi am urgentat procesul de digitalizare a activităţii şi a relaţiei cu clienţii noştri. De asemenea, ne-am continuat planurile de deschidere de noi restaurente, iar această strategie - continuarea investiţiilor - s-a dovedit câştigătoare, aspect vizibil în cele mai recente rezultate financiare. În plus, ne menţinem obiectivele de investiţii anunţate pentru 2022", mai subliniază Călin Ionescu.

În ceea priveşte activitatea companiei la Bursa de Valori Bucureşti, directorul general al Sphera afirmă că, anul trecut, s-a acordat o atenţie sporită lichidităţii acţiunilor SFG, prin contractarea serviciilor de Market Making, dar şi prin creşterea vizibilităţii faţă de investitorii instituţionali internaţionali.

"Rezultatele în acest sens încep să apară şi suntem încântaţi de îndeplinirea criteriilor de lichiditate pentru o potenţială includere a acţiunilor SFG în indicele FTSE Russell micro-cap dedicat pieţelor emergente. Decizia privind includerea va fi luată de FTSE Russell în luna martie a acestui an", ne-a spus Călin Ionescu într-un interviu.

În acelasi timp, perspectivele Sphera pe termen mediu depind, în primul rând, de evoluţia situaţiei medicale, iar analiştii şi brokerii consultaţi de noi consideră că există premise de dezvoltare a companiei, fapt ce se poate reflecta în dinamica preţului acţiunii la bursă.

De altfel, la finele anului trecut, Consiliul de Administraţie al Sphera a propus alocarea de dividende din profitul nedistribuit al anului 2020, alocare ce a fost votată de acţionari la finele săptămânii trecute.

Imediat după propunere, preţul acţiunii SFG a avut un puseu de creştere, iar de la începutul anului şi până vineri, 4 februarie, titlurile operatorului lanţurilor de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell au un avans de 14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb