Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria-România sărbătoreşte anul acesta a 10-a aniversare

G.D.
Miscellanea / 20 septembrie 2022

Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaria-România sărbătoreşte anul acesta a 10-a aniversare

Zece ani dedicaţi susţinerii intereselor de afaceri şi cooperării dintre Bulgaria şi România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în aceşti ani, scopul Camerei a fost să se impună ca un partener de încredere pentru companii, organizaţii şi instituţii, oferindu-le informaţii la zi despre mediul de afaceri din România şi Bulgaria. Activitatea sa este legată în principal de dorinţa a deveni o platformă de comunicare pentru nevoile afacerilor de pe ambele maluri ale Dunării.

BCCBR oferă sprijinul necesar organizaţiilor şi instituţiilor din ambele ţări, prin birourile proprii din Sofia, Bucureşti şi Silistra. Activitatea sa vizează promovarea comerţului între companii din diferite sectoare, precum şi sprijinirea implementării diverselor proiecte transfrontaliere.

BCCBR se concentrează pe participarea activă a afacerilor în domenii precum comerţ, industrie, servicii, petrol şi gaze, agricultură şi turism, prin organizarea de întâlniri, forumuri şi conferinţe.

Cu ocazia vizitei unei delegaţii de afaceri bulgare în România, organizată de Agenţia Natională pentru Promovarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bulgaria în perioada 13-15 septembrie 2022, BCCBR a organizat două evenimente menite să susţină dezvoltarea relaţiile economice româno-bulgare şi buna înţelegere a specificului pieţei româneşti, subliniază sursa citată.

Pe 13 septembrie 2022, BCCBR a organizat împreună cu Ambasada Republicii Bulgaria in Romania un eveniment de networking, care a avut ca gazda pe Excelenţa Sa domnul Radko Vlaikov - Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Bulgariei în România,. Scopul întâlnirii a fost ca comunitatea de afaceri bulgară din Bucureşti să ofere informaţii la zi reprezentanţilor companiilor bulgare vizitatoare despre posibilităţile de a face afaceri cu România, împărtăşindu-le experienţa şi oferind linii directoare valoroase pentru începerea unei activităţi pe această piaţă. , precum şi discutarea noilor oportunităţi potenţiale de afaceri şi modalităţi de dezvoltare a comerţului dintre România şi Bulgaria.

Pe 14 septembrie, BCCBR a organizat un Forum de afaceri româno-bulgar în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, unde delegaţia de afaceri din Bulgaria a avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanţi ai companiilor româneşti interesate să găsească noi potenţiali parteneri pentru activităţile lor. Evenimentul a fost deschis de reprezentanţi ai BCCBR, Agenţiei Naţionale pentru Promovarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Bulgaria şi Ambasadei Republicii Bulgaria în România. Au participat reprezentanţi ai companiilor bulgare şi româneşti, reprezentanţi ai diferitelor Camere de Comerţ Bilaterale, precum şi instituţii româneşti de sprijin a afacerilor precum CECAR şi SCEB.

Evenimentele de săptămâna trecută au reprezentat un preambul al evenimentului organizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Camerei de Comerţ Bilaterale Bulgaria-România (BCCBR). În mod tradiţional, Camera îşi organizează întâlnirea anuală pentru membri, partenerii şi prietenii săi în clădirea Ambasadei României în Republica Bulgaria, în Sofia.

Gazda evenimentului este Ambasadorul României în Republica Bulgaria Excelenţa Sa Doamna Brîndusa Predescu, iar invitaţi speciali vor fi ministrul Economiei al Bulgariei, reprezentanţi ai Cabinetului Prezidenţial al Bulgariei, precum şi Consulii Onorifici ai României în Bulgaria din Burgas şi Silistra, reprezentanţi ai administraţiilor regionale şi locale din ambele ţări. , membri ai mediului de afaceri din Bulgaria şi România, membri, parteneri şi prieteni ai BCCBR, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb