CAMERA DE DIPLOMAŢIE COMERCIALĂ CU REPUBLICA POPULARĂ CHINA: Acordul UE-China privind investiţiile, vital pentru stimularea comerţului mondial

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 iulie 2019

China şi Uniunea Europeană ar trebui să îşi accelereze eforturile pentru a încheia Acordul de investiţii UE-China până în 2020, în vederea negocierii unui acord de liber schimb imediat după, a declarat un înalt oficial care reprezintă întreprinderile din UE în China.

Joerg Wuttke, preşedintele Camerei de Comerţ a Uniunii Europene din China, a subliniat faptul că incertitudinile crescânde cauzate de acţiunile unilaterale ale Statelor Unite nu sunt benefice pentru deciziile de afaceri şi de investiţii, acestea fiind amânate.

Domnia sa a explicat: "Acţiunea actuală asupra sistemului multilateral existent, impune ca UE şi China - cei doi mari beneficiari ai globalizării - să accelereze încheierea acordului mai sus menţionat şi să coopereze îndeaproape pentru a proteja funcţiile OMC. Dacă lăsăm lucrurile sa degenereze acum, impactul va fi resimţit de generaţii".

În plus, Joerg Wuttke a adăugat că relaţiile de afaceri dintre UE şi China au rămas puternice, şi nu sunt afectate de tensiunile comerciale chino-americane.

Totodată, preşedintele Camerei de Comerţ a UE din China a spus: "Nu există oportunităţi actuale, apariţia lor este blocată din cauza disputei comerciale chino-americane. Dorim să vedem conflictul rezolvat, deoarece toate afacerile din China sunt afectate".

Potrivit datelor transmise de Camera de Diplomaţie Comercială Cu Republica Populară China, comerţul bilateral dintre China şi UE a constituit 337,99 miliarde de dolari în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 4,9% faţă de anul precedent. Între timp, Germania, Regatul Unit, Olanda, Franţa şi Italia au rămas printre primii cinci parteneri comerciali ai Chinei din cadrul UE, conform datelor de la Administraţia Generală a Vămilor.

De asemenea, UE a încheiat acorduri de liber schimb cu Canada, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Vietnam şi ţările Mercosur, dorind să stimuleze activităţile comerciale. Wuttke a spus că acest lucru demonstrează capacitatea UE de a ajunge la un compromis şi de a acţiona într-un mod pozitiv în ultimii ani.

Camera a realizat un studiu privind impactul asupra sistemului de credite sociale al Chinei, pe care îl va lansa la sfârşitul lunii următoare, urmat de documentul său anual de poziţie, care în acest an va explora semnificaţia "neutralităţii concurenţiale".

"Voi lansa o lucrare privind conectivitatea europeană, care are echivalenţă cu viziunea privind Belt and Road Initiative în ianuarie 2020", a afirmat domnia sa, adăugând că dovezile exis­tente indică faptul că în ultimii ani s-a derulat un angajament fructuos al companiilor din UE .

În ceea ce priveşte revizuirea listelor negative ale Chinei, anunţată la 30 iunie, Wuttke a declarat că eliminarea şi ridicarea plafoanelor de capital pentru investiţii străine în anumite sectoare ale economiei chineze are potenţialul de a aduce noi oportunităţi pentru unele companii europene, de a intra pe piaţă sau de a-şi extinde afacerile.

Sub ameninţarea protecţionismului, atât UE, cât şi China sunt conştiente de faptul că mai degrabă sunt generatoare de oportunităţi decât rivale şi că au mai multe de împărtăşit în viitor, în special în domenii complementare de comerţ, servicii de vârf şi conectivitate regională, în lumea globalizată, a declarat Zhang Yunling, director de studii internaţionale la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale din Beijing.

Camera de Comerţ a UE din China, care este parte a Organizaţiilor Europene de Afaceri, are peste 1.600 de membri în nouă oraşe, inclusiv Beijing, Nanjing, Shanghai şi Shenyang.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2812
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9363
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.8147

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb