Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat

V.D.
Politică / 9 noiembrie 2019

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale s-a încheiat, iar continuarea propagandei electorale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conţinut electoral, dar şi prezentarea de sondaje. Peste 18,2 milioane de români sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege preşedintele pentru următorii cinci ani.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie s-a încheiat, sâmbătă, la ora 7.00. Ea a început în 12 octombrie.

Potrivit legislaţiei, constituie contravenţie "continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat". Fapta se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

În aceste condiţii, este interzisă difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate. În plus, este interzisă prezentarea de sondaje.

De asemenea, se sancţionează cu amendă "purtarea pe durata votării de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele însărcinate cu paza, persoanele acreditate sau de către operatorii de sondaj ai institutelor de sondare a opiniei publice sau ai societăţilor comerciale ori ai organizaţiilor neguvernamentale de ecusoane, insigne ori alte însemne de propagandă electoral". Pentru această faptă, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Campania electorală este finanţată de la bugetul de stat, controlul fiind realizat de Autoritatea Electorală Permanentă în baza Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

În cazul organizării unui al doilea tur de scrutin, campania electorală începe la data de 15 noiembrie 2019 şi se încheie la data de 23 noiembrie 2019, la ora 7.00.

În cursa electorală s-au înscris 14 candidaţi, unii susţinuţi de partide, alţii independenţi.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. o campanie MUTA ,nu asa rezolvam dezvoltarea ROMANIEI.Suntem cu o suta de ani in urma.Daca cel care o sa fie viitorul presedinte nu o sa dea directia si sprijinirea CAPITALULUI AUTOHTON o sa fie mazilit mult mai rau decat CEAUSESCU.Dar sa nu uit ca oricum noi suntem undeva in regimul FANARIOT modern.Toti pretendentii la tronul de la Cotroceni sunt niste VASALI de doi bani.GASTI DRAGI ROMANI IN ASTIA 14 candidati unul care isi iubeste neamul si nu mai fiti idulgenti ,SENTIMENTALI si acceptati neputinta lor pentru inca un mandat.

    1. MUTA campania poate, dar dragostea de tara nu o vad nici la tine. Indulgenta din mine a invins sentimentul de milaa si nu pot sa scrie decit de bine despre tine. Vasal fiind ca mine, scrie normal, pentru ca altfel am impresia ca acuitatea intelectuala iti este deformata de literele mari.

      Stimate domn, eu doresc sa pun in evidență Constituția României așa cum a fost gândită ,nu de pof.Iorgovan ,ci de oamenii care au elaborat-o.Sa nu il uitam pe regretatul prof.Orovenu sii mulți alții. În stiinta dreptului nu au fost si nu am fost gainari ,cei mai mari găinari au fost președinții care i-au ales poporul roman care au dus tara asta in plebea națiunilor europene.Plese coment!

    Îndrăzniti să stricați toate sondajele plătite din banii nostri si sa le dati peste cap.Dacă aia care fac sondaje din banii nostri ar fii obiectivi România era cu totul altceva. Aveti putere sa le dati o lecție și să rămână nimicurile și retrograzii societății românești.

    1. Mai scrie cineva corect în țara asta? Toate comentariile de mai sus conțin greșeli grave de gramatică. Și apoi, tot cei de mai sus au și pretenția că sunt inteligenți, și alții sunt proști și cum ii mai fac ei. Ba mai mult, unul din ei s-a apucat să bage și în engleză, dar la fel de eșuat. Nu vreau sa supăr pe nimeni, dar înainte de a spune despre cineva ceva de rău, eu spun că mai întâi să se analizeze puțin și pe el însuși.

      Și tu greșești virgulele

      Bună ziua

      Indiferent cu cine votați, important este sa votați. 

      Corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb