Campania pentru prezidenţiale a început, Ciolacu favorit în sondaje

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 octombrie

Sursa foto: facebook / Marcel Ciolacu

Sursa foto: facebook / Marcel Ciolacu

English Version

Campania pentru alegerile prezidenţiale - al căror prim tur de scrutin va avea loc în 24 noiembrie - a demarat astăzi şi se va încheia în 23 noiembrie, ora 7:00, perioadă în care cei 14 candidaţi vor încerca să îi convingă pe cetăţenii cu drept de vot să le acorde încrederea pentru un mandat la Cotroceni. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research între 11 şi 18 octombrie şi publicat cu o zi înainte de începerea campaniei pentru prezidenţiale, Marcel Ciolacu, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) este favorit în rândul alegătorilor, obţinând 24,1% din intenţiile de vot. Este urmat de George Simion, candidatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), cu 20,7%, şi de independentul Mircea Geoană, fost secretar general adjunct al NATO, cu 18,1%. Elena Lasconi, candidata Uniunii Salvaţi România (USR), se află pe locul patru cu 15%, iar Nicolae Ciucă, liderul Partidului Naţional Liberal (PNL), ocupă locul cinci, cu 8,2%.

În cazul unui tur al doilea, care ar urma să se desfăşoare în 8 decembrie, sondajul INSCOP a prezentat scenarii diferite. Dacă bătălia finală s-ar da între Marcel Ciolacu şi George Simion, premierul ar câştiga cu 56% din voturi, în timp ce Simion ar obţine 44%. Într-un duel cu Mircea Geoană, Ciolacu ar obţine 55,6%, faţă de 44,4% pentru Geoană. Într-o confruntare între Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi, 53% dintre alegători l-ar alege pe Ciolacu, iar 47% pe Lasconi. Dacă adversarul lui Ciolacu ar fi Nicolae Ciucă, actualul premier ar înregistra cel mai mare avans, cu 63,1% din voturi.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1106 persoane, prin interviuri telefonice (metoda CATI), şi are o marjă de eroare de +/-2,95%, la un nivel de încredere de 95%. 72% dintre respondenţi au declarat că vor merge sigur la vot, ceea ce sugerează o prezenţă estimată de aproximativ 58,6% în turul I.

Menţionăm că pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc în 24 noiembrie Biroul Electoral Central a validat definitiv următorii candidaţi: Elena-Valerica Lasconi - Uniunea Salvaţi România (USR), George-Nicolae Simion - Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Ion-Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat (PSD), Nicolae-Ionel Ciucă - Partidul Naţional Liberal (PNL), Hunor Kelemen - Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Mircea-Dan Geoană - Independent, Ana Birchall - Independent, Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională (PADN), Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie (PNR), Ludovic Orban - Forţa Dreptei (FD), Călin Georgescu - Independent, Cristian Diaconescu - Independent, Cristian-Vasile Terheş - Partidul Naţional Conservator Român (PNCR) şi Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale (PLAN).

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Eu optez pentru candidatul independent Cristian Diaconescu

    Sfinta naivitate .Abia ce s-au terminat alegerile locale si europarlamentare acolo unde PNL obtine 30 de procente si unde sondajele in totalitatea lor erau mincinoase totul se reia de parca nimic nu s-ar fi intimplat si PNL deja nu mai exista in mintea unor amagitori formatori de opinie .Adicatelea PSD _Ciolacu va cistiga alegerile Prezidentiale fara probleme stiut find cum se impart voturile PSD la trei (Diaconecu ,Ciolacu si Geoana ).Adicatelea Simion, dupa ce isi pierde jumate din presupusul sau electorat in trecutele alegeri poate intra in turul doi daca Sosoaca a disparut ? Adicatelea Lasconi ce daca nu forma Forta Dreptei in alegerile trecute cu Drula in frunte nici macar nu trecea pragul cu USR va deveni Presedintele Romaniei ?Fratilor unora le ia Dumnezeu mintile .ciolacu nu poate depasi 145 procente daca in curind Geoana ne va anunta cum o parte din PSD (filiale ) il vor parasi pe Ciolacu altfel nu vedem rostul candidaturii celor doi fosti mari de la PSD Geoana si Diaconescu .PSD nu are 50la suta intentie de vot ca sa ia Ciolacu 30 de procente doar . Simion nici macar nu poate stringe in strada o suta de manifestanti daramite sa ia 25 de procente in alegeri .Lasconi nici nu trece pragul la fel ca si UDMR si Orban fost de PNL.

    1. deci tot cioalcu castiga, ca ceilalti sunt praf

      Domnul CIOLACU,nu trebuie sa isi faca griji in privinta alegerilor prezidentiale,intrucat CIBORGUL care candideaza din partea PNL,a inceput campania electorala la fel cum este. CIBORGUL,zice ca el si PNL,lupta impotriva HOTILOR de la PSD si AUR. Cu asemenea slogane nu ai cum sa castigi. Romanii,stiu ca un PROST,nu se mai face bine niciodata,in timp ce un HOT,se mai poate indrepta. Asa ca,CIBORGUL,v-a ramane in LUMEA LUI.!

      Care 30%?! Abia au avut 48% psd + pnl la europarlamentare.

      Iar localele nu conteaza aici, e cu totul altceva. Ca primarii si consilierii aia nu candideaza la parlamentare. Si eu am votat la primarie, CL si CJ cu altcineva decat o sa votez la parlamentare. La prezidentiale as fi votat cu altcineva, dar nu ma lasa CCR. 

    cred ca singurul lucru pe care-l putem face in aceste alegeri, e sa le stricam socotelile la politicieni.

    ei cred ca au masluit zarurile dinainte sa cada cum vor ei. si noi aruncam dar treaba e stabilita.

    ciolacu psd poate ca va castiga, majoritatea, dar dc mergem masiv la vor si votam pur si simplu doar sa-i incurcam pe smenari, sa n-aiba nimeni o majoritate, sa nu-si poata face dup=-aia jopcurile, circ politic non stop, cred ca e singura solutie. ca n-ai ce vota. toti sunt praf. macar sa fie distribuite voturile de sa nu mai stie nimeni cine ce cum. ce partid stat? partidute, tot cate 5-10% fiecare.  

    Minciuni psdiste.

    1. Eu nu sunt analist politic ca dumneavoastra dar as dori o opinie obiectiva, care ar fi cel mai pregatit candidat si mai corect,mai putin santajabil si cu un trecut mai putin contestabil.

      ciuca

      Eu zic Cristian Diacnescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb