Campanie pentru combaterea contrabandei, lansată de Poliţia de Frontieră

F. A.
Comunicate de presă / 19 mai 2013

Poliţia de Frontieră a lansat, vineri, la Porţile de Fier, campania "Stop contrabandei cu ţigarete! Eşti fie de partea lor, fie de partea legii", având sprijinul companiei JTI România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Desfăşurată în perioada 17 mai - 17 iunie, în Sud-Vestul ţării, campania are scopul de a educa şi conştientiza publicul local cu privire la efectele şi implicaţiile negative pe care le are contrabanda asupra societăţii şi a fiecăruia dintre noi", se precizează în comunicatul de presă.

Ioan Buda, inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor şef de poliţie, a declarat: "Având în vedere inclusiv prejudiciile aduse bugetului de stat, Poliţia de Frontieră Română a întreprins şi va continua să aplice, independent sau împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu bunuri de larg consum şi produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate. Dovadă stau zecile de grupuri infracţionale anihilate şi peste 28 milioane pachete de ţigări de contrabandă, a căror valoare depăşeşte 30 milioane euro, confiscate de Poliţia de Frontieră numai în ultimii 3 ani".

De asemenea, Gilda Lazăr, Director Corporate Affair JTI, a afirmat: "Combaterea contrabandei este o prioritate comună pentru industria tutunului şi pentru autorităţi, obiectivul fiind creşterea pieţei legale a ţigaretelor şi implicit a taxelor plătite la buget. Am iniţiat această campanie pentru că era nevoie sa acţionăm şi în plan local, nu numai la nivel naţional. Chiar dacă studiul Novel arată o medie constantă a contrabandei, în 2012 şi în prima parte a anului în curs, de circa 13%,la nivel regional lucrurile stau diferit. În Sud Vestul ţării contrabanda se situa, în ianuarie, la peste 20%, în martie la 15,5%, însă în unele judeţe, precum Mehedinţi, atinge şi 30-40% cota de piaţă. Aşadar, am considerat că este necesar să contribuim la educarea şi conştientizarea publicului local cu privire la efectele şi implicaţiile negative pe care le are contrabanda asupra societăţii şi a fiecăruia dintre noi".

Potrivit unui studiu efectuat de Novel, nivelul comerţului ilicit din România a înregistrat o scădere, semnificativă statistic, de 2,3 punct procentuale în martie 2013 comparativ cu ianuarie acelaşi an, coborând la nivelul lui noiembrie 2012, adică la 13,1% din piaţă.

Scăderea comerţului ilicit a fost influenţată de stagnarea preţului la produsele legale.

Cu excepţia regiunii nord-vest a României, tendinţa de scădere a comerţului ilicit este prezentă în toate celelalte regiuni, se arată în studiul Novel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb