Cancelarul austriac, primit de preşedintele Iohannis

P.E.
Internaţional / 21 decembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare Iohannis, despre OUG privind măsurile fiscale: Un impact negativ în economie, pentru că nu au fost pregătite

"Eu am spus din prima zi că astfel de măsuri au clar un impact negativ în economie deja, prin faptul că nu au fost pregătite. Nu a existat o pregătire, nu a existat transparenţă, nu a existat dialog cu mediul de afaceri şi nu a existat o explicare a necesităţii acestor măsuri şi, în acest fel, este clar că ce are de suferit este locaţia economică România. Deci, atractivitatea pentru investitori creşte sau scade în funcţie de siguranţa mediului economic. Eu îmi doresc pentru România o atractivitate mare. Pentru economia românească este foarte important să fie o locaţie economică atractivă, să-şi dorească firmele şi străine şi româneşti să-şi dezvolte afacerile în România. Ori dacă de la nivel de guvern apar pe nepusă masă, de azi pe mâine, cu o săptămână înainte de sfârşitul anului, măsuri cu un impact profund în economie, atunci cu siguranţă mulţi investitori vor sta să se gândească dacă este cazul sau nu să continue sau să meargă să dezvolte o afacere în România", a afirmat Iohannis, la conferinţa comună cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac.

(T.A.)

-----

Actualizare Kurz: Nu-mi fac griji pentru firmele austriece, ele ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece

"Eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece ştiu ce firme austriece sunt aici în România şi au investit aici. Sunt firme mari cum ar fi OMV sau Erste Bank, firme care lucrează în multe state, România este o parte mai mică a activităţii. Ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece, dar în mod cinstit nu-mi fac griji pentru aceste firme", a spus Kurz, la conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

(T.A.)

-----

Actualizare Cancelarul austriac i-a mulţumit preşedintelui Iohannis că a avut grijă de democraţie şi de statul de drept

"Vreau să îţi mulţumesc pentru că, în calitate de preşedinte, ai avut grijă de democraţie, de statul de drept", i-a spus cancelarul austriac şefului statului român, în conferinţa de presă comună desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Kurz a afirmat că şeful statului este un "garant" al democraţiei şi al statului de drept.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

Vizita oficialului austriac în România are loc în contextul în care, începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

(T.A.)

-----

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit astăzi la Palatul Cotroceni, pe cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

Vizita oficialului austriac în România are loc în contextul în care, începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Klaus Iohannis şi Sebastian Kurz vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale şi vor susţine o declaraţie de presă comună, conform Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor dintre preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul Sebastian Kurz, vor fi abordate teme prioritare aflate pe agenda europeană, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene, viitorul buget al Uniunii post-2020, procesul de retragere a Marii Britanii din UE, alegerile pentru Parlamentul European. Totodată, vor fi discutate aspecte privind relaţia bilaterală dintre România şi Austria.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. alocatia copiiilor ati scazut o, Petrom a crescut rezultatul reportat cu 13 miliarde RON si BCR va face acelasi lucru in timp util

    1. Nu le plangem de mila saracilor ci bogatilor care vor si mai multa putete data de finante! Rusinos!

      Embeded neoliberalism a integrat social democracy pentru a satisface lobby-ul multinationalelor grupate in ERT.Interesul national si cel european nu difera din perspectiva cetateanului difeta din cea a mediului de afaceri...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb