Când ne putem vaccina împotriva coronavirusului la medicul de familie

A.P.
Miscellanea / 29 aprilie 2021

Când ne putem vaccina împotriva coronavirusului la medicul de familie

Vaccinarea la medicul de familie poate fi făcută numai de către persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau de către persoanele cu boli cronice. Aceste persoane nu trebuie să se înscrie prin intermediul platformei de vaccinare, ci să se prezinte direct la medic. Vaccinarea începe pe 4 mai şi peste 3.000 de medici de familie s-au înscris în program, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare, col. Dr. Valeriu Gheorghiţă, pentru Digi24.

El a detaliat că "circa 3.080" de medici, care însumează aproape o treime din totalul celor care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor participa, deşi, initial, calculele au arătat o intenţie de 50-55% de înscriere în program.

Domnia sa a declarat: "Mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare, să ai grijă şi de ceilalţi pacienţi."

Vaccinurile folosite iniţial de medicii de familie vor fi Moderna şi Johnson&Johnson

Potrivit medicului: "Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de faţă să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorinţă foarte mare de vaccinare şi îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes şi să nu batem pasul pe loc."

Infrastructura e deja stabilită şi distribuirea dozelor a început ieri, a spus el pentru EuropaFm: "Vorbim de circa 57.500 de doze, care merg către centrele regionale de depozitare şi, ulterior, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică vor fi repartizate la medicii de familie şi vorbim, în prima etapă, de circa 25 de doze, alocate pentru fiecare medic de familie. Vreau să vă spun că există un număr mult mai mare de medici de familie care sunt deja implicaţi în centrele de vaccinare. Foarte probabil, numărul celor care vor vaccina, vor dori să se implice, va fi mai mare în perioada următoare".

La şedinţa de Guvern de ieri, s-a hotărât creşterea sumei pe care medicii de familie o primesc per persoană vaccinată, de la 30 de lei la 40 de lei. Tariful pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie cuprinde consultaţia medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum şi monitorizarea şi raportarea reacţiilor adverse postvaccinare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Noul tarif este justificat de suplimentarea materialelor de protecţie utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. & Sunteți de părere că populația se vaccinează proporțional cu convingerea personală pe care o exprimă Iohannis, Cîțu, Arafat, Tătaru, etc. , când spun că este pandemie, ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb