Carlos Slim îşi dezmembrează imperiul telecom din Mexic

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2014

Carlos Slim îşi dezmembrează imperiul telecom din Mexic

Miliardarul mexican Carlos Slim îşi va dezmembra imperiul telecom construit în Mexic, "America Movil", şi va vinde o parte din activele de telefonie fixă şi mobilă, ca să evite unele restricţii dure ce i-ar fi fost impuse pentru poziţia dominantă de pe piaţă.

Compania a anunţat că intenţionează să vândă active astfel încât să ajungă la o cotă de piaţă mai mică de 50%, respectiv să nu fie clasificată drept dominantă.

În lipsa acestei măsuri, imperiul lui Slim era în pericol să fie obligat de autorităţi să pună infrastructura telecom gratuit la dispoziţia rivalilor.

Societatea de telefonie fixă a miliardarului, "Telmex", controlează circa 80% din piaţa de profil din Mexic, iar cea de telefonie mobilă, "Telcel", deţine aproximativ 70% din piaţă. "America Movil" va separa infrastructura telecom, inclusiv turnurile de transmisie, va fi separată de "Telcel" şi va deveni disponibilă şi pentru alte companii. Planul trebuie aprobat de autoritatea telecom din Mexic.

"America Movil" nu a precizat ce active intenţionează să vândă şi nici nu a identificat cumpărătorii. Societatea a informat doar că "anumite active vor fi vândute unui operator nou şi independent de America Movil, cu experienţă pe piaţa telecom şi cu resurse economice şi tehnice".

Carlos Slim are o avere de 71,5 miliarde de dolari, fiind depăşit la nivel global doar de co-fondatorul gigantului "Microsoft" Corp., Bill Gates, cu 83,4 miliarde de dolari, potrivit calculelor Bloomberg. Slim şi familia sa controlează 57% din "America Movil".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb