Carrefour România anunţă o nouă cooperativă în programul Grădina Noastră. Aceasta se află în localitatea Malu Spart, judeţul Giurgiu şi este formată din cinci familii şi zece angajaţi care cultivă o gamă variată de legume şi fructe, pe o suprafaţă de 14 hectare, la doar 39 de kilometri distanţă de Bucureşti.
Potrivit comunicatului primit la redacţie, programul Grădina Noastră cuprinde 11 cooperative exclusive, care reunesc 350 de producători mici, mijlocii şi mari (Grădina Noastră din Vărăşti, Zărand, Însurăţei, Brezoaele, Fierbinţi, Beiuş, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huşi, Voineşti şi acum Malu Spart).
Carrefour România îşi continuă angajamentul de a sprijini producătorii români, parte din misiunea programului Act for Food. Produsele sub marca Grădina Noastră sunt cultivate local de familii de fermieri din cooperative, care beneficiază de sprijin din partea retailerului pentru a avea acces la o piaţă naţională extinsă, pentru a-şi promova şi dezvolta vânzările, precum şi pentru a îmbunătăţi logistica. Astfel, fermierii reuşesc să-şi investească eforturile, timpul şi capitalul în eficientizarea producţiei şi calitatea produselor, datorită predictibilităţii şi stabilităţii oferite de parteneriat. Acest ecosistem le oferă clienţilor pe rafturile tuturor magazinelor Carrefour o gamă variată de fructe şi legume de calitate, cu un gust autentic românesc.
Creată la iniţiativa Carrefour, Cooperativa Grădina Noastră din Malu Spart este formată din cinci familii de agricultori specializate în cultivarea fructelor şi legumelor: verdeaţă,
dovlecei, dovleci de copt, pentru plăcintă sau de Halloween, vinete, castraveţi, căpşuni, pere, roşii şi ardei. Fiecare familie vine cu o experienţă vastă în domeniul agricol, obţinută prin moştenirea terenurilor şi transmiterea afacerii din generaţie în generaţie. Cooperativa dispune de un teren ce se întinde pe aproximativ 11,5 de hectare în câmp şi 2,5 hectar în solarii.
"Carrefour a fost primul retailer care a adoptat modelul de cooperativă în colaborarea cu producătorii locali. Prin cel de-al doilea capitol al Act for Food reafirmăm angajamentul nostru prin care le oferim clienţilor noştri cele mai bune produse, la preţuri accesibile, cu scopul de susţine tranziţia către o alimentaţie sănătoasă. Prin brandul nostru, Grădina Noastră, am dezvoltat o gamă largă de programe cu beneficii reciproce, care sprijină atât fermierii şi comunităţile acestora, cât şi aduce pe mesele românilor produse proaspete şi locale. În prezent, avem cea mai mare reţea de furnizori locali din piaţă, ce aprovizionează cele aproximativ 450 de magazine Carrefour din România: peste 1.450 de producători români de produse proaspete. Suntem mândri să ne asumăm această responsabilitate şi vom continua să extindem portofoliul nostru de producători locali şi în alte regiuni ale ţării", a declarat Jagoda Gwardys-Zientara, Chief operating officer, Carrefour România.
"În momentul de faţă, aproximativ 98% dintre producătorii locali din categoria fructe şi legume sunt români. Ne angajăm să păstrăm gustul autentic al recoltei din zonele rurale şi, pentru a asigura prospeţimea acestora, continuăm să optimizăm procesul de livrare, astfel încât produsele să ajungă prin livrare directă la raft între 6-24h de ore de la recoltare, pe tot parcursul anului", a adăugat Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh Carrefour România.
Cu o experienţă de cultivare ce se întinde pe 14 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice vor livra o cantitate de 1,5 milioane de unităţi de fructe şi legume pe an, în valoare de 3 milioane de lei.
"Colaborarea cu un mare retailer ne oferă premisa dezvoltării, deschizându-ne noi perspective şi permiţându-ne să ne extindem activitatea fără să depindem de incertitudinile pieţei", menţionează Marius Florea, reprezentant al Cooperativei Malu Spart.
Deocamdată, cooperativa va livra produsele în depozitul Carrefour din Cefin, care este la doar 21 km distanţă de producători, pentru distribuţie naţională, iar ca livrare directă,
fructele şi legumele vor fi distribuite către magazinul Carrefour Colosseum în Bucureşti.
Opinia Cititorului