"Cartel Alfa" solicită preşedintelui Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv

Diana Mihu
Politică / 31 octombrie 2016

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv, precizând că un astfel de act normativ ar transforma presa publică în instrumente "de partid şi de stat", potrivit unui comunicat al confederaţiei, remis redacţiei.

"Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel ALFA» vă îndeamnă la prudenţă în acceptarea cadourilor oferite de politicieni în această perioadă, inclusiv prin reduceri de taxe adoptate fără studii de impact. CNS «Cartel ALFA» vă atrage atenţia că desfiinţarea taxei radio-tv şi alocarea de la buget a sumei necesare pentru funcţionarea şi dezvoltarea serviciilor publice de radio şi televiziune încalcă prevederile articolulu 31 din Constituţia României, dar este contrară şi practicilor de independenţă", se arată într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui ţării, Klaus Iohannis.

Reprezentanţii confederaţiei susţin că finanţarea SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) şi TVR (Televiziunea Română) de la bugetul statului reprezintă pentru fiecare român cel puţin aceeaşi obligaţie financiară, dar mai puţină transparenţă şi predictibilitate. În acelaşi timp, ar fi grav afectată independenţa editorială a celor două servicii publice de presă faţă de factorul politic.

"Pe de altă parte, este ciudat că în cazul altor instituţii - precum Banca Naţională a României sau Autoritatea de Supraveghere Financiară - unde finanţarea de la bugetul statului ar fi benefică şi ar elimina dependenţa de sistemul pe care acestea au menirea să-l supravegheze, nu se ia o asemenea măsură. Mecanismul de finanţare al acestor instituţii naţionale, susţinut prin taxele plătite de operatorii (bănci şi firme de asigurări) supuşi controlului, duce la o politică de protejare a intereselor companiilor şi mai puţin a intereselor cetăţeanului", se mai arată în comunicat.

De asemenea, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" aşteaptă adoptarea măsurilor economice necesare pentru creşterea economică şi distribuirea acesteia cu preponderenţă către salariaţi, nu aproape exclusiv către angajatori, inclusiv prin modificarea sistemului fiscal al veniturilor.

"CNS «Cartel ALFA» constată lipsa măsurilor politice şi guvernamentale strategice pentru creşterea consistentă a calităţii vieţii cetăţenilor şi consideră decizia de eliminare a câtorva taxe parafiscale drept mărunţiş aruncat de politicieni pentru ca noi, românii, să mai supravieţuim liniştiţi o iarnă în sărăcia cu care doresc să ne obişnuim. Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel ALFA» vă solicită să nu promulgaţi şi să returnaţi spre revizuire Parlamentului articolele care se referă la eliminarea taxei radio-tv", mai spun sindicaliştii, conform sursei citate.

Săptămâna trecută, deputaţii au adoptat în unanimitate, cu 225 voturi "pentru", proiectul de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv eliminarea taxei radio-tv.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine zice cartelul, insa acest refuz al legii ar fi oportun doar daca s-ar gasi alte metod prin care sa fie concediati cel putin 70% dintre angajatii TVR si ai Radiodifuziunii. Cred ca TVR si radioul de stat au angajati cate restul televiziunilor la un loc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb