Casa de modă Elisabetta Franchi se va lista la Milano

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2019

Casa de modă Elisabetta Franchi se va lista la Milano

Casa de modă Elisabetta Franchi se va lista la Bursa de Valori din Milano în primul trimestru al anului viitor, în urma unei combinaţii de afaceri cu societatea Spactiv, într-un acord care evaluează firma italiană de îmbrăcăminte la 195 de milioane de euro (216 milioane de dolari).

Conform Reuters, Spactiv a informat că va investi 77,5 milioane de euro ca să preia o deţinere la Betty Blue SpA, compania creatoarei de modă Elisabetta Franchi, fondatoarea brandului omonim pret-a-porter. Participaţia va fi incorporată ulterior printr-o preluare inversă. Entitatea care rezultă astfel se va numi Elisabetta Franchi şi va fi tranzacţionată pe segmentul alternativ de investiţii al pieţei din Milano (AIM), destinat companiilor mici.

Betty Blue şi Spactiv au ajuns la un acord pentru susţinerea creşterii brandului Elisabetta Franchi, care are o cifră de afaceri estimată la aproximativ 123 de milioane de euro pentru 2019, în creştere cu 6,4% faţă de 2018, potrivit affaritaliani.it. Casa de modă are o distribuţie pe scară largă la nivel mondial, până în prezent deţinând 84 de magazine monomarcă, dintre care opt sunt outlet, şi aproximativ 1.100 de magazine multi-brand localizate în cele mai importante oraşe ale lumii.

Elisabetta Franchi, fondatoarea companiei, declară: "Am încercat întotdeauna să urmăresc în mod constant valorile pe care le simt că fac parte din ADN-ul meu - creativitatea italiană, viziunea mea despre feminitate, moştenirea artizanală, o modă ecologică. Acestea sunt ingredientele esenţiale ale mărcii mele, care i-au permis companiei Elisabetta Franchi să-şi construiască o identitate puternică şi să găsească o poziţionare unică. Am crezut întotdeauna în instrumente inovatoare de comunicare directă care mi-au permis să mă apropii de oameni, iar astăzi marca Elisabetta Franchi merită să ajungă departe şi să priveas-că viitorul din perspectiva expansiunii internaţionale".

Maurizio Borletti, preşedintele Spactiv, a spus, la rândul său: "La lansarea noastră, în urmă cu doi ani, am promis că vom viza o companie care reprezintă excelenţa antreprenorială italiană. Am găsit în Betty Blue, compania Elisabettei Franchi, o oportunitate ideală pentru acţionarii noştri. (...) Suntem convinşi că resursele şi sprijinul Spactiv vor oferi Elisabetta Franchi instrumentele necesare pentru accelerarea dezvoltării, chiar şi pe plan internaţional, cu rezultate care vor fi o răsplată pentru membri şi inves-titori".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb